Мъри се предаде пред любимеца на домакините в Рим

Мъри се предаде пред любимеца на домакините в Рим

Водачът в световната ранглиста Анди Мъри приключи рано-рано участието си на турнира в Рим. Шотландецът беше елиминиран още във втория кръг от местния любимец Фабио Фонини. 29-ият в света италианец изигра перфектен мач и зарадва публиката с убедителен успех в два сета - 6:2, 6:4.

Мъри допусна пробив още в първия гейм и помогна на съперника си да натрупа допълнително самочувствие. Подкрепян от публиката, Фонини набързо поведе с 4:0. Той беше безгрешен от основната линия и печелеше точка след точка. При 4:1 Фонини отрази точка за връщане на един от пробивите, а при 5:2 демонстрира завидна увереност и с лекота затвори сета в своя полза.
Картината до голяма степен се повтори и във втората част, отново преминала под контрола на италианеца. Той взе подаването на съперника си за 2:1, което тотално обезвери Мъри. Последваха нови три гейма в полза на Фабио, преди неговият опонент все пак да покаже, че няма да се даде без бой. Мъри върна пробив и намали изоставането си до 4:5, но Фонини не трепна и в следващия гейм си гарантира победата.

Днешната загуба означава, че Мъри е първият шампион в турнира от 2008 година насам, който напуска надпреварата още след първия си мач.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти