“Червените” са амбицирани да продължат силната си серия

“Червените” са амбицирани да продължат силната си серия

Днешното домакинство на Локомотив (Пловдив) дава добра възможност на ЦСКА-София да продължи впечатляващото си представяне в плейофите на Първа лига и да дръпне с 6 точки пред Левски в битката за второто място. “Червените” са отборът с най-голям актив след края на редовния сезон и са амбицирани да постигнат нова победа. В същото време “смърфовете” са в приповдигнато настроение след ценния успех над Левски в предишния кръг и до последно ще се борят за 4-ото място с Дунав и Черно море.

Двубоят днес ще е последен за ЦСКА-София на “Българска армия” през сезона. Тимът има най-добрата защита в първенството, но прави много пропуски в нападение и тази тенденция не престава въпреки видимото подобрение във формата на Фернандо Каранга. Бразилецът определено загатна, че притежава сериозен потенциал и на него може да се разчита. Той ще води атаката на отбора и днес, а зад него ще действат Кирил Десподов, Арсенио Нунеш и Кевин Меркадо, който също започна да печели доверието на Стамен Белчев. Станислав Манолев вероятно ще бъде съхранен, защото при евентуален жълт картон ще пропусне дербито с Лудогорец. Неговото място като десен бек ще заеме Александър Дюлгеров. Поради същата причина на пейката се очаква да останат Густаво Кулма и Петрус Бумал.

В състава на Локо (Пд) наказани са Иван Горанов и Димитър Велковски, а Дани Кики може да получи почивка. В защитата ще се появи юношата на ЦСКА Павел Виданов. След наказание в групата се завръща ветеранът Ванчо Траянов. Старши треньорът Воин Войнов се надява звездата Мартин Камбуров да прояви головия си нюх и срещу “армейците”, след като преди седмица наказа Левски.

През есента пловдивските “железничари” спечелиха на “Армията” с 1:0, но сега едва ли ще успеят да повторят успеха си, защото съперникът им е в отлична форма, а и тимът от “Лаута” по-скоро ще мисли за следващите два мача срещу преките конкуренти Черно море и Дунав.

Водещият букмейкър bwin предлага коефициент 1.30 за победа на ЦСКА-София, равенството е оценено с 5.00, а ставката за успех на Локомотив (Пловдив) е 7.50.

Първа лига, плейофна фаза:

ЦСКА-СОФИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Китанов; Дюлгеров, Бодуров, Чорбаджийски, Недялков; Пинто, Симао; Десподов, Арсенио, Меркадо, Каранга
Старши треньор: С. Белчев
ЛОКО ПД (4-2-3-1): Пиргов; Крумов, Котев, Везалов, Виданов; Мартинович, Траянов; Марчев, Умарбаев, Бакалов; Камбуров
Старши треньор: В. Войнов

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Българска армия”
НАЧАЛО: 20:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти