Братоев ляга под ножа, аут е и за европейското

Братоев ляга под ножа, аут е и за европейското

Валентин Братоев няма да може да помогне на националния ни отбор по волейбол в предстоящите двубои от Световната лига и европейското първенство. 29-годишният посрещач ще претърпи операция, след като последният преглед е показал, че контузията му е сериозна и няма да мине без интервенция. Селекционерът Пламен Константинов имаше надежда , че положението с нападателя на Нефтохимик не е толкова сериозно и той ще може да се включи към подготовката на трикольорите в началото на юни.

Пред "Тема Спорт" обаче Братоев призна, че операцията е неизбежна. Той има скъсан ламбрум на тазобедрената става, като тепърва ще решава къде да се оперира. "Със сигурност ще е в чужбина. Все още не знам кога ще се случи, но се надявам, че ще имам късмет и всичко ще мине така, че да се върна възможно най-бързо в игра. Не е приятно, но няма какво да се направи", сподели посрещачът.

Възстановяването му може да продължи между 4 и 6 месеца, което означава, че той ще се върне в игра за началото на следващия сезон. Много вероятно е това да бъде отново с екипа на Нефтохимик.

Новината е изключително неприятна за Гибона, тъй като това е вторият посрещач, който отпада от списъка на националите. Тодор Алексиев също е аут, като официалната причина е травма. Така на този пост за Световната лига останаха Тодор Скримов, Николай и Розалин Пенчеви, Мартин Атанасов и Димитър Маринов. От тях само първите двама могат да се похвалят с мачове на високо ниво с екипа на България.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти