WTA се възмути на французите, че пренебрегнаха Шарапова за “Ролан Гарос”

WTA се възмути на французите, че пренебрегнаха Шарапова за “Ролан Гарос”

Председателят на Женската тенис асоциация Стив Саймън разкритикува Френската федерация за обяснението за липсата на “уайлд кард” на Мария Шарапова за “Ролан Гарос”. Двукратната шампионка в Париж няма да участва в тазгодишното издание на турнира от Големия шлем, а организаторите обясниха, че имат отговорност да защитават спорта от “допинга, който не се вписва в разбиранията за най-високите стандарти на играта”.

Според Саймън обаче такава аргументация подксазва, че Френската федерация едва ли не налага допълнително наказание на Шарапова за употребата на мелдоний, а не е в позиция да го прави.

“Арбитражният спортен съд е наложил наказание, което е изтърпяно. Френската федерация е сред тези, които са се съгласили с решението, както и с мерките за сигурност на Световната антидопингова агенция. Французите нямат юрисдикция да налагат собственоръчно допълнително наказание, затова не съм съгласен с обяснението им. Иначе всеки турнир взима собствено решение за разпределянето на “уайлд кард”-ите, пожелавам успех на всички поканени тенисисти”, каза Саймън.

Шарапова се отказа поради контузия от втория кръг на турнира в Рим, като с класирането си там си заслужи участие в квалификациите на "Уимбълдън".

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти