Талант на Черно море впечатлява

Талант на Черно море впечатлява

През последните две седмици едно момче привлече вниманието на тенис специалистите в България с двете си титли на сингъл и две на двойки от международните турнири до 14 г. в Свиленград и Сливен. Става дума за Пьотър Нестеров, който тази година е част от "А" националния ни отбор за тази възраст по програмата "3Т-Тенис, Тийм, Талант" на БФТенис и нейните партньори БНП "Париба", "Адвент Груп", "Атаро Клима" и "Асикс".

Личният му треньор в "Черно море Елит" (Варна) Кристиян Илиев разказа подробности за младия талант.
Пьотър тренира при Илиев от 5-6 години. Момчето всъщност е родено в Русия, но пристига във Варна и клуба на 8-годишна възраст.

"Още тогава видях, че в него има заложби и започнахме постепенно да ги развиваме. Той беше много сериозен и послушен, държеше се като по-голямо момче. Научи перфектно български - писмено и говоримо, буквално за 3 месеца.

Още от малък започна с успехите, като на 11 г. игра силен турнир във Франция, който спечели. През 2015 г. стана шампион на България на лятното републиканско, спечели и отборната титла. Тази зима пък взе титлите на България без загубен сет на сингъл и на двойки", сподели младият специалист.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти