Кметът на Бургас награди шампионите от Нефтохимик

Кметът на Бургас награди шампионите от Нефтохимик

Кметът на Бургас Димитър Николов прие на официална среща волейболния отбор на Нефтохимик 2010 и поздрави ръководството и състезателите за спечелената шампионска титла на България. Той връчи на бургаския клуб парична премия и пожела успех на отбора в Шампионска лига.

Шампионите бяха представени на срещата с кмета от старши треньора Петър Дочев, капитана Мартин Пенев, Стоян Самунов, Петър Христов и Андрей Николов. Шестима от състезателите на отбора не присъстваха, тъй като са ангажирани с националните гарнитури.

"Изказвам още веднъж голяма благодарност за това, че напълнихте сърцата на бургазлии с изключително мъжката си и смела игра. Предстои да направим работна среща с ръководството и колегите, които отговарят за спортната инфраструктура, по отношение на подготовката на залата, за да отговаря на изискванията за провеждане на мачове в Шампионска лига. Надявам се след година и половина да имаме зала, която да отговаря на всички световни критерии", заяви Димитър Николов.

"От името на целия отбор благодаря на господин Николов и Община Бургас за цялостната подкрепа през годината. Искрено се надявам, че това, което сме поели като ангажимент за участие в Шампионската лига, ще бъде направено и ще може да играем в Бургас. Надявам се, че ще изградим боеспособен отбор, с който да зарадваме всички любители на спорта и да бъдем една позитивна реклама на Бургас не само в България, но и в Европа", каза мениджърът на клуба Огнян Томов.

sport.burgas24.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти