Зенит се раздели официално с петима

Зенит се раздели официално с петима

Шампионът на Европа и Русия - грандът Зенит (Казан), ще прави съвсем нов отбор за сезон 2017/2018. От ръководството на клуба офуциално обявиха, че се разделят с петима играчи, чиито договори изтичат. Става въпрос за капитанът Андрей Ашчев, опитните посрещачи Евгений Сивожелез и Владимир Мелник, разпределителя Игор Кобзар и диагоналът Денис Земченок.

По-рано стана ясно, че и либерото на националния отбор на България Теодор Салпаров няма да продължи договора си с казанци, където прекара три години. Има слухове, че Игор Кобзар ще играе за Кузбас (Кемерово), където се гради много сериозен състав. Евгений Сивожелез пък може да стане част от новия грандиозен проект в Санкт Петербург (б.р. също с името Зенит). За другите трима играчи няма яснота за бъдещите отбори.

В същото време стана ясно, че от Зенит са удължили договора си с центърът Александър Гуцалюк, който стана най-титулуваният играч в Шампионската лига с 4 титли. Според sport.business-gazeta.ru пък шампионите на Русия са в напреднали преговори с австралийския национал от руски произход Игор Юдин. 29-годишният посрещач за последно игра в полския Лучничка (Бидгошч), като освен в Полша има опит в Русия, Бразилия и Турция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти