Спонсор на Шарапова скочи на УАДА

Спонсор на Шарапова скочи на УАДА

Един от спонсорите на Мария Шарапова подкрепи решението руската тенисистка да не получи "уайлд кард" за участие на Откритото първенство на Франция, но обвини световната антидопингова агенция (УАДА) за решението.

Кариерата на Шарапова беше прекъсната за период от 15 месеца заради употребата на мелдоний през 2015 година. Рускинята се завърна на корта през април и се очакваше да участва на "Ролан Гарос" 2017, който е вторият турнир от "Големия шлем" през сезона.

Йохан Елиас, изпълнителен директор на фирмата за производство на тенис ракети HEAD, критикува включването на мелдония в списъка със забранени вещества. Шведският милиардер заяви, че това решение на ръководителите на Откритото първенство на Франция е следствие на лошото решение на УАДА да изключи субстанцията без да направи никакви допълнителни тестове.

"Напълно подкрепям решението. Не смятам, че трябва да има "уайлд кард" за хора, които нарушават правилата за употреба на допинг. Това, което също ме притеснява, е фактът, че УАДА не си гледа работата правилно. Грешното в случая е, че УАДА определи правило без доказателства и обективни тестове. Ако в УАДА държат на правдата, трябва да се придържат към собствените си правила", заяви Йохан Елиас.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти