M-Sport са готови да помогнат на Ожие с отборни заповеди

M-Sport са готови да помогнат на Ожие с отборни заповеди

Себастиен Ожие спечели четири шампионски титли с Volkswagen в Световния рали шампионат без да се налага да разчита на отборни заповеди, но този сезон може да използва и малко съдействие, което тимът му е готов да предостави.

Французинът е лидер в шампионата след пет преминати кръга и е един от малкото топ пилоти, които успяха да финишират в топ 10 във всеки един кръг. Преднината му е с 16 точки спрямо Яри-Мати Латвала и 18 точки спрямо Тиери Нювил, който записа две последователни победи в последните две състезания.

За да се задържи преднината и за в бъдеще, шефът на M-Sport Малкълм Уилсън заяви, че ако се наложи, ще използва отборни заповеди, за да осигури петата поредна титла на Ожие и първа за M-Sport.

"Искам да спечелим шампионата при пилотите и това е най-добрата възможност, която сме имали. Ако трябва да давам отборни заповеди, ще го направя. Ако съм сигурен, че е безопасно с оглед на това къде се намират конкурентите ни, ще го направя", заяви Уилсън.

Последното състезание от календара на WRC бе в Аржентина, където Елфин Еванс и От Танак се справиха по-добре от Ожие. На въпроса дали Танак не е в по-добра позиция и дали именно той не се нужда от съдействие, Уилсън отговори, че ще съдейства на пилотa с най-добри възможности.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти