Новак стана шампион в Серия "Б"

Новак стана шампион в Серия "Б"

Отборът на СПАЛ стана шампион в Серия "Б". Както е известно, тимът се завърна в Серия "А" след пауза от 49 години в предпоследния кръг на първенството. След цяла седмица празненства във Ферара от историческото класиране, играчите завършиха сезона подобаващо. Пред пълните трибуни на стадион "Паоло Маца" СПАЛ победи с 2:1 Бари в мач от 42-ия кръг, като си гарантира първото място в крайното класиране.

Герой за СПАЛ последната среща в Серия "Б" стана юношата на Милан Джанмарко Дзигони, който вкара и двата гола. Преди това Галано в 12-ата минута бе дал аванс на южняците. В 23-ата минута домакините изравниха, след като 26-годишният Дзигони прехвърли гостуващия вратар от малък ъгъл. Секунди преди края на срещата отново той изправи публиката на крака, като бе най-съобразителен в наказателното поле на Бари.

Така СПАЛ завърши кампания с актив от 78 точки, като стана шампион в Серия "Б" за сезон 2016/2017 година.

Вторият Верона не победи Чезена, завършвайки 0:0, като остана на второ място с актив от 74 точки. Толкова събра и Фрозиноне, който победи с 2:1 Про Верчели, но поради по-лоши показатели ще играе плейоф за влизане в калчото.

Интересното е, че през лятото СПАЛ се завърна в Серия "Б" за първи път от 1993 година, а още в първия си опит стигна до сензационна, но заслужена промоция в Серия "А", откъдето изпадна за последно през 1968 година.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ


ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ 42-ИЯ КРЪГ НА СЕРИЯ "Б"


ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА СПАЛ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти