Джокович разкритикува организаторите за лошите кортове в Рим

Джокович разкритикува организаторите за лошите кортове в Рим

Световният номер 2 Новак Джокович стана поредният тенисист, който се изказа критично за състоянието на кортовете на “Мастърс”-а в Рим. Дори на централното съоръжение има дупки, които затрудняват играчите, а Николас Алмагро дори контузи лошо коляното си по време на мача си от втория кръг срещу Рафаел Надал и бе принуден да се откаже.

“Да, доста мои колеги вече се изказаха за проблемите на кортовете и за съжаление в Рим е точно така. Клеят е много деликатна настилка и за да я приведеш в оптимално състояние, трябва поне три месеца подготовка. Трябва да се играе ежедневно в продължение на три месеца преди началото на голям турнир, за да бъдат кортовете подготвени по най-добрия начин.

Съоръженията трябва да са готови много месеци преди началото на турнира, а доколкото знам, изобщо не се играе на настилката преди да дойдем ние. Затова не са виновни хората, които се грижат за клея, тъй като няма какво да направят вече след като турнирът е почнал. Когато има подгряващи мачове само няколко седмииц преди “Мастърс”-а, няма как да очакваме кортовете да са в добро състояние”, обясни Джокович.

Сърбинът ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро, когото вече победи два пъти тази година, на четвъртфинал в Рим от 22 часа в петък.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти