Владимир Алекно: Планирам втори разпределител на Зенит да бъде Лоран Алекно

Владимир Алекно: Планирам втори разпределител на Зенит да бъде Лоран Алекно

Старши треньорът на шампионът на Русия и Европа Зенит (Казан) Владимир Алекно разказа, че през следващия сезон резерва на Александър Бутко ще бъде неговият син Лоран Алекно, който през този сезон игра за тима на Академия (Казан) във Висшата лига на Русия.

“Планирам втори разпределител в Зенит през новия сезон да е Лоран Алекно. Разбираемо, че това е рисковано, но не защото имаме еднакви фамилии. През тази година аз посетих повече мачове, които той игра за Академия, отколкото други на съществени отбори. И аз гледах на него не като баща, а като главен треньор на Зенит, за да взема това решение. Тези момчета, които можеше да взема, не ми бяха интересни, те не съответстваха на моите необходимости. Лоран добре се е развил, след като е поработил с Константин Сиденко.

В сериозните турнири нашият №1 винаги се явява Бутко, а кой ще бъде след него - Иванов, Петров, Сидоров или Лоран – не е така принципиално. Всички сериозни задачи ще решава Бутко.

Разбира се, може много неща да се случат, но по отношение на Лоран към учението, личния живот и разните глупости, з виждам, че волейболът е на първо място за него. Той живее за него, не иска нищо друго. Риск има, но защо ден не му дам шанс?”, заяви Владимир Алекно пред “БИЗНЕС Online”.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти