Зверев пречупи Раонич за 1/2-финал на "Мастърс"

Зверев пречупи Раонич за 1/2-финал на "Мастърс"

Най-младият в топ 70 на световната ранглиста Александър Зверев се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Рим след успех със 7:6(4), 6:1 над Милош Раонич за само час и 31 минути.
Така 20-годишният германец за най-накрая е в топ 4 на събитие от най-високата категория на АТР, след като бе на четвъртфинал и в Мадрид, а иначе сезонът за него продължава да се развива великолепно - две титли (Монпелие и Мюнхен (клей)) плюс още един четвъртфинал на “Мастърс” в Маями.

Битката на двама от най-добре сервиращите играчи в тениса протече неочаквано едностранно във втория сет, след като в първия те се пробиха по два пъти и Зверев надделя едва в тайбрека. След това обаче той не допусна дори възможност за брейк и по крайно убедителен начин приключи спора, за да запише престижен успех над петия поставен в Рим.

Германецът се утвърди като един от тримата най-постоянни играчи на клей през сезона (освен Рафаел Надал и Доминик Тийм) с 14 победи от 17 мача.

Зверев и Раонич изиграха нервен първи сет, в който си размениха по два пробива. В тайбрека Раонич поведе с 2:0 точки, но Зверев веднага изравни за 2:2, а при 4:4 спечели сервиса на канадския си съперник, с което предреши изхода на първата част. Във втория сет Зверев имаше голямо превъзходство и след като реализира два пробива, затвори частта за едва 28 минути игра.

В полуфиналите Джон Иснър и Зверев ще играят един срещу друг, след като американецът елиминира драматично Марин Чилич. По-късно днес са и другите два мача от полуфиналната фаза - Рафаел Надал (Испания) срещу Доминик Тийм (Австрия) и Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) срещу Новак Джокович (Сърбия).

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти