Приказката за Гаврилова в Рим приключи преди 1/2-финала

Приказката за Гаврилова в Рим приключи преди 1/2-финала

Походът от квалификациите на Даря Гаврилова спря на четвъртфиналите в тенис турнира от сериите Premium 5 в Рим, след като Пепеляшка (както я определи официалният сайт на WTA) бе сразена с 3:6, 3:6 от Кики Бертенс.

15-ата поставена в схемата холандка за първи път през годината ще играе полуфинал, като победата над световната номер 33 дойде след впечатляваща демонстрация на сила и прецизност. Гаврилова трябваше да премине квалификациите, въпреки високата си позиция в класацията на WTA, защото бе забравила да се запише за турнира навреме.

Бертенс направи 11 уинъра (срещу 5 за опонентката си) и спечели цели 89% от точките при свой първи сервис, за да спечели комфортно първия сет. Умората от многото мачове в турнира на Гаврилова сякаш я накара да се сгромоляса рано във втория сет, когато набързо допусна два пробива и след това нямаше как да предотврати поражението си.
Бертенс продължава да се представя солидно на клей досега, след като миналата седмица в Мадрид стигна до четвъртфиналите на турнир от най-високата категория на WTA - Premium Mandatory - за първи път в кариерата си. Бертенс ще срещне невероятната на червени кортове тази година
Симона Халеп, която отстрани по-рано в петък Анет Контавейт с 6:2, 6:4 и преследва втори пореден финал след титлата в Мадрид
.
Втората поставена в схемата Каролина Плишкова пък отпадна след 2:6, 6:7(9)
от Елина Свитолина и отново по никакъв начин не оправда високото си място в турнира, като сезонът на клей продължава да се развива посредствено за нея. Свитолина пък вече показа, че е забравила за изненадващо ранното отпадане в Мадрид миналата седмица (още в първия кръг) и записа чудесен резултат в Рим, като ще се надява да надгради на червени кортове през 2017-а, имайки на сметката си титла от Истанбул.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти