Гледай на живо

ВАЛЕНТИНА ГЕОРГИЕВА ГРАБНА ПРИЗА ЗА СПОРТИСТ НА МЕСЕЦ МАРТ СЛЕД ЗЛАТНИЯ МЕДАЛ В БАКУ

Рали България може отново да стане кръг от Европейския шампионат (видео)

Рали България може отново да стане кръг от Европейския шампионат (видео)

Рали България може да бъде отново кръг от Европейския рали шампионат след 2 години. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на днешното официално откриване на 48-ото издание на състезанието. През тази година то е кръг от Европейския рали трофей, българския и турския рали шампионат. След техническия преглед 43-а пилоти ще стартират утре на старт.

"За мен е това е много специален момент, тъй като аз съм израснал с това рали, заяви Красен Кралев, който откри надпреварата и е неин патрон. - Бях на 4 години и си спомням победата на Илия Чубриков на рали Златни пясъци. Винаги емблемата на автомобилния спорт у нас е било рали Златни. И едно от нещата, които си поставих за цел когато за първи път влязох в управлението на министерството, бе да върнем ралито в родния му дом във Варна. И съм щастлив, че това се случи. Следващата ни стъпка ще бъде след 2 години да се сме свидетели на домакинство на Европейския шампионат. Смятам, че заслужаваме да имаме такова състезание.”

Започна 48-то издание на Рали България 

Кметът на Варна Иван Портних заяви: „Изключително се радвам, че сме се събрали по един такъв прекрасен повод. Това е събитие, което допълва богатата културна програма на града. Убеден съм, че със съвместните усилия на федерацията и Министерството на спорта ще направим ще направим така, че това състезание да се развива в този формат и да бъде един истински празник за любителите на автомобилните спортове във Варна.”

Президентът на БФАС Владимир Илиев добави: „Всички сме много щастливи да бъдем в този красив град, което вълнува вас зрителите от дълги години, и което е започнало във Варна. Малко са тези, които си спомнят първите състезания във времената когато българските Алпини и Илия Чубриков даваха началото на това хубаво състезание. Очакваме след 2 години отново да сме в Европейския шампионат и отново да бъде свидетели на най-добрите пилоти в Европа".

Пресконференция преди официалното откриване на рали "България" 2017  

Преди откриването водещите български пилоти– Пламен Стайков, Григор Григоров, Калин Бенчев и Тихомир Стратиев, и турски такива - Ягис Авджъ, Орхан Авджиоглу, Бурак Чукурова дадоха пресконференция. Комшиите ни се обединиха около мнението, че отсечките са бързи, технически и като цяло трудни. Григоров пък призова зрителите да стоят на безопасни места и да излизат по отсечките по време на състезанието.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИАЛНИЯ СТАРТ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти