Гледай на живо

Очаквайте в 13:00: Септември (София) (U16) - ЦСКА-София (U16)

От Танак е с минимална преднина след първия див ден в рали Португалия (видео)

От Танак е с минимална преднина след първия див ден в рали Португалия (видео)

Съотборникът на Себастиен Ожие с Ford Fiesta От Танак е с 4.6-секундна преднина след първия състезателен ден на рали Португалия – шести кръг от Световния рали шампионат. Танак удари предницата на автомобила си за първи път на втория следобеден етап, докато водеше с 0.1 секунди на Яри-Мати Латвала с Toyota в този момент.

Въпреки леките щети по автомобила си, Танак остана лидер за остатъка от деня. Множество от драми пък разпръснаха силната група от осем пилоти, които се бореха за лидерството.  Латвала се преобърна на седмия етап, но накуцвайки изведе автомобила до края на етапа и успя да завърши деня на 13-а позиция и изоставане от приблизително пет минути.

Крис Мийк, който водеше пред Латвала и Танак в сутрешните часове със Citroen, се смъкна до петата позиция заради избора си на гуми за шестия етап, след това спука гума, а по-късно бе принуден да прекрати участието си заради по-сериозни проблеми.

Хейдън Падън се натъкна на електрически проблем в своя Hyundai, който от първата позиция го остави на шестата. Съотборникът му Дани Сордо заема престижната с оглед на останалите състезатели втора позиция, а зад него се намира Себастиен Ожие. Световният шампион заемаше и осмата позиция през деня, но успя да се аткивизира и влезе в топ 3. Тиери Нювил пък е шести, но заяви, че очаква по-добро представяне днес. Той загуби около 20 секунди зад Латвала заради слабото му каране след катастрофата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти