Женева дава шанс на двама от топ 10 да загреят за "Ролан Гарос"

Женева дава шанс на двама от топ 10 да загреят за "Ролан Гарос"
Тенис
турнирът от сериите АТР250 в Женева е последната официална загрявка за мъжете преди започващия на 28 май втора спирка от Големия шлем - “Ролан Гарос”. Събитието в Швейцария набързо реши проблема си с липсата на играчи от топ 10 на световната ранглиста в списъка с участниците и раздаде “уайлд кард” на Стан Вавринка и Кей Нишикори.
Швейцарецът запази третата си позиция в класацията на АТР само защото Рафаел Надал отпадна на полуфиналите на “Мастърс”-а в Рим, докато Кей Нишикори се свлече до девето място в света.
За Вавринка участието в Женева не е особено изненадващо, защото миналата година той спечели титлата с победа над Марин Чилич на финала. Той е първи поставен в схемата сега и съответно започва направо от осминафиналите срещу Дутра Силва или Пауло Соуса. В следващия кръг евентуално той може да срещне Сам Куери или Томи Робредо, а после потенциално има мач срещу Алберт Рамос-Виньолас или Виктор Троицки.
Нишикори не се представя убедително на клей, а и бе възпрепятстван от контузии, поради което желае да натрупа още няколко мача преди “Ролан Гарос”. Той стигна само до осминафиналите в Рим, а в Женева започва срещу Михаил Кукушкин или квалификант, като после го очакват Джералд Доналдсън или Кевин Андерсън и след това Джон Иснър или Стив Джонсън.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти