Вожняцки е водачка в схемата в Страсбург

Вожняцки е водачка в схемата в Страсбург

Каролин Вожняцки е поставена под номер 1 в основната схема на тенис турнира от категория “WTA International” (четвъртата по сила след Големия шлем, Шампионата на WTA в края на всяка година, Premier Mandatory, Premier 5 и Premier) в Страсбург.

Датчанката пропусна поради контузия в рамото събитието в Рим от по-високия клас Premium 5 и ще използва Страсбург за официална репетиция на клей преди “Ролан Гарос”. Вожняцки може да спечели едва втората в кариерата си титла на клей след триумфа в Барселона през 2011 година, като започва кампанията си във френския град срещу Шелби Роджърс.

В долната половина на схемата най-високопоставената е Елена Веснина, която ще се надява да преобърне разочароващия си сезон на червени кортове до момента. Едва ли обаче тази задача ще е особено лесна, защото на четвъртфиналите евентуално тя може да се изправи срещу Даря Гаврилова, която стигна точно тази фаза на далеч по-силния турнир в Рим (а започна от квалификациите).

Веснина има само една победа на клей този сезон - в първия кръг в Щутгарт, а иначе отпадна на старта в Чарлстън, Мадрид и Рим.


Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти