Гуардиола: Бях късметлия да имам Чаби и Лаам в отбора си

Гуардиола: Бях късметлия да имам Чаби и Лаам в отбора си

Днешният мач на Байерн (Мюнхен) срещу Фрайбург ще бъде последен за Филип Лаам и Чаби Алонсо като професионални футболисти. Двамата решиха да се откажат след дълги години в голямата игра. Бившият наставник на тима Джосеп Гуардиола е единственият, който имаше шанс да работи и с двамата едновременно.

“Бях късметлия да имам и двамата в отбора си, заяви Пеп. - Не можете да си представите колко добри са. Те са интелигентни и силни личности. Филип и Чаби трябва да бъдат много горди от това, което постигнаха.”

Гуардиола, който вече е начело на Манчестър Сити, очаква Алонсо да го последва в професията, докато при Лаам нещата не са толкова сигурни. “Чаби със сигурност ще бъде треньор. В същото време би било изненада, ако Филип тръгне по този път. С него сме си говорили по тази тема и той заяви, че няма как да стане наставник. Но и по моето време като играч някои от съотборниците ми говореха така, а после все пак станаха треньори. Надявам се Лаам да остане в света на футбола с друга роля, защото ние се нуждаем от него”, каза още Пеп.

По време на престоя си в Мюнхен Гуардиола каза за Лаам, че е най-интелигентният футболист, с когото е работил.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти