Луис Енрике: Вярвам на 100% в професионализма на всички треньори

Луис Енрике: Вярвам на 100% в професионализма на всички треньори

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике таи надежда за титла на неговия отбор, макар че за тази цел Реал Мадрид трябва да загуби гостуването си на Малага. Специалистът иска концентрация върху домакинския мач с Ейбар, тъй като само тези точки зависят от момчетата му. "Всеки съперник е заплаха в последния кръг. Ейбар играе за историческо свое класиране. Поглеждайки как играят през целия сезон, става ясно, че са заплаха", заяви той на пресконференция днес.

Това ще е последният мач на Лучо на "Камп Ноу", тъй като наставникът си тръгва след края на сезона. "Супергорд съм, че станах част от историята на Барса. Благодаря за моите осем години като футболист и шест години като треньор. Не отдавам голямо значение на това, че е последният ми сезон на "Камп Ноу". През следващия сезон отново ще съм тук като фен. За мен това не е сбогуване, по-скоро е "доскоро", сподели той.

"Вярвам на 100% в професионализма на всички треньори и играчи от Примера, Сегунда и Терсера. Нямам какво да кажа по темата с Мичел", лаконичен беше хихонският треньор. "Естествено, че не ми е безразлично какво ще стане в другия мач. Ние обаче няма как да въздействаме. Трябва да се съсредоточим върху нашия мач. (…) Вярвам в победа на Барса. Без победа няма как да станем шампиони", каза още Луис Енрике.

Жерард Пике е на линия за утрешната среща с баските, а Хавиер Масчерано отпада от сметките и ще направи опит да бъде готов за финала за Купата на краля след седмица. Титлата в Испания ще се реши утре вечер.

Снимка: Getty Images/Guliver

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички