Светослав Козалиев направи шампионски дубъл на ITL Sofia Tour 2017

Светослав Козалиев направи шампионски дубъл на ITL Sofia Tour 2017

Светослав Козалиев стана първият шампион от ITL Sofia Tour 2017, който успя да дублира шампионската си титла, при това в "кралската" класа на веригата. На финала на Седмия вечерен турнир "Лото" ITL 500, който се игра на Националния тенис център, той победи категорично с 2:0 сета Мирослав Георгиев. Радостта за Светослав беше още по-голяма, защото игра с болки в лакътя, но въпреки това успя да наложи изцяло своя стил и доминира през цялата среща.

Мачът започна без разузнаване - с размяна на остри топки и дълги разигравания. Още в първия гейм Светослав проби съперника си, но Мирослав успя да върне пробива веднага. След това Светослав започна да играе по-спокойно, да изчаква по-удобни моменти за атака и логично проби отново за 2:1. В четвъртия гейм той показа отлична дисциплина като изграждаше постепенно атаките си, не остави шанс за противодействие на съперника си и затвърди пробива. В петия гейм Мирослав се мобилизира и наблегна на защитната игра. Въпреки техничните му подсечени удари Светослав успяваше да атакува, проби отново подаването му и затвори първия сет с 4:1.

Във втория сет Светослав сведе непредизвиканите си грешки до минимум и засили значително сервиса си. В четвъртия гейм, след няколко технични отигравания, отново проби подаването на Мирослав и поведе с 3:1. В петия сет Мирослав изглеждаше отчаян от безпогрешната игра на съперника си и не намери сили да върне пробива. С което загуби сета с 1:4, а с него и срещата.

"Не можах да си намеря играта през почти целия мач – каза Мирослав Георгиев след награждаването. – Взимах грешните решения в голяма част от разиграванията и не успях да се възползвам от слабостите на Светослав, въпреки че знам кои са. Топката падаше по-плитка, той имаше повече инициатива и не ми позволяваше да играя. А когато му подадеш удобна топка, Светослав не си поплюва. Освен това направи много малко грешки. Това беше първият ми финал за тази година и съм доволен от турнира, но не и от последния мач. Съперникът ми заслужи победата, игра по-смело и правеше по-малко грешки, а това е печелившата комбинация."

Светослав игра трети финал при напредналите от ITL Sofia Tour 2017. През януари той спечели шампионската тениска на "Лото" след победа над Камен Новиков в Първия вечерен турнир „Лото“, а през март загуби финала на Третия вечерен турнир „Лото“, категория ITL 500, от Иво Недков. Ето какво каза Светослав след мача в Националния тенис център: "Мирослав е един от най-техничните играчи, които познавам. Вероятно му изигра лоша шега фактът, че често тренираме заедно и аз имам превес в резултата. А при нас, аматьорите, това определено влияе на играта. Играх по-освободено и имах късмета от първата точка да водя мача. Доволен съм и защото бях на косъм да се откажа заради силни болки в лакътя. Най-вероятно ще се наложи да спра да играя за месец и да пропусна Мастърса, но ръката ми е по-важна."

Вечерните турнири „Лото“ продължават с първия за 2017 година Мастърс, който започва на 25 май на кортовете на Националния тенис център. До събота за надпреварата бяха записани 41 играчи, сред които е и актьорът-комик и почетен член на ИТЛ Ненчо Балабанов. Схемата за записване е отворена до днес, а подробности за състезанието може да получите на сайта на Интерактив тенис http://www.interactive-tennis.com/.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти