Мария Шарапова: Не се смятам за красива

Мария Шарапова: Не се смятам за красива

Още преди да се завърне на корта Мария Шарапова бе в центъра на вниманието. След като наказанието й за употреба на допинг изтече, тя се превърна в най-коментираното име в тениса, независимо какво се случва около нея. Рускинята обаче има съвсем различна представа за себе си от тази, която светът вижда.

Тя се определя като "напълно обикновено момиче", което е доста далеч от имиджа й на корта или на бляскави събития в Лос Аджелис. "Никога не съм си мислила, че съм красива. Това не е начинът, по който функционирам. Не се поглеждам в огледалото с думите: "Ето една красива жена". Майка ми ме е научила, че има много аспекти в една личност, които са по-красиви от външния вид", споделя Шарапова.

"Опитвам се да бъда автентична. Никога не се опитвам да съм някой, който не съм. Това важи и за начина ми на обличане. Ако никога в живота си не нося грим, няма да имам проблем с това. Мога да се чувствам комфортно в частен самолет и в нормален полет на последните седалки с моята приятелка, защото тя не може да си позволи първа класа. Когато започнеш с последните седалки на "Аерофлот", тези до тоалетната, знаеш откъе си тръгнал, а аз никога не забравям", допълва рускинята.



Преди да изтече наказанието на Мария тя и мениджърът й подготвиха света за завръщането. Тя даде серия от интервюта и се появи на кориците на много списания, като бе по-откровена от всякога с цел да подобри имиджа си след случилото се и да върне позициите си на рекламния пазар, от който печелеше повече от 25 милиона долара на година.

Като едно от най-разпознаваемите лица по света, личният й живот винаги е бил повод за спекулации. И докато преди никой не смееше да пита за него, сега тя много по-често споделя какво й се случва. Шарапова разказа как през миналата година е ходила на много срещи с различни мъже, но не е намерила точният човек. "Все още го търся, признава тя. - Гравитирам около хора, които ти казват нещата в очите. Хора, които могат да оценят доброто в теб, но са способни да ти кажат, ако грешиш. Не искам хора, които ти казват само хубави неща. Искам конструктивна критика. Мисля, че това е важно между приятели".



Бившата номер 1 в света и носителка на пет титли от Големия шлем раздели на две света на тениса. Много от тенисистите изразиха мнение, че тя не трябва да получава покани за големи турнири, а да тръгне от най-ниското ниво и да си заслужи мястото в елита. Тя се завърна на турнира в Щутгарт, където стигна до полуфиналите. След това отпадна във втория кръг в Мадрид и в Рим, където получи и контузия. Рускинята не получи "уайлд кард" за "Ролан Гарос", но от следващата седмица се завръща в топ 200 на света и ще участва в квалификациите на "Уимбълдън".

Мария продължава да е непопулярна фигура в съблекалнята, но това не я притеснява. "Не мога да контролирам мнението на хората", е коментарът й по този въпрос. В отношението й обаче се вижда разлика. Сякаш периодът далеч от кортове е променил начина й на възприятие. Тя не крие, че се наслаждава на участието си по турнири, след като имаше момент, в който не се знаеше дали отново ще играе професионален тенис: "Наслаждавам се на това отново да съм по турнири, да се завърна в тези градове, да се събуждам в Рим или Мадрид. Щастлив човек съм".

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти