Легендарен Ювентус!

Легендарен Ювентус!

Легендарен Ювентус спечели невижданото досега шесто поредно Скудето и общо 33-то в своята славна история. "Бианконерите" зарадваха препълнените трибуни на "Ювентус Стейдиъм", след като победиха с 3:0 Кротоне в мач от 37-ия кръг на Серия "А". Нападателите Марио Манджукич (13) и Пауло Дибала (39) осигуриха титлата още през първите 45 минути, а Алекс Сандро в 83-ата минута оформи победата.

Така отборът на Масимилиано Алегри е само на крачка от това да се превърне в най-добрият отбор в 120-годишната история на клуба. Старата госпожа спечели трети пореден златен дубъл на Апенините, нещо, което не се е случвало никога от съществуването на калчото. На 3 юни Юве излиза в Кардиф срещу Реал Мадрид за легендарен требъл и трета титла в Шампионската лига, която липсва във витрината на клуба от 1996 година. Капитанът на "бяло-черните" Джанлуиджи Буфон пък стана най-титулуваният футболист в историята на клуба. Рекордьорът по мачове със "Скуадра адзура" има вече 16 трофея с Ювентус, като изпревари легендата и своя добър приятел Александър Дел Пиеро, който има 15 отличия с екипа на "зебрите".

Легендарен Ювентус с шесто поредно Скудето! Вратарят изравни Джузепе Фурино, който също има осем титли на Италия с Ювентус. Капитанът на шампионите вече дели първата позиция в Серия "А" по най-много титли с Фурино, Джовани Ферари (5 с Ювентус, 2 Амброзиана-Интер, 1 с Болоня) и Виржинио Росета (6 с Ювентус и 2 с Про Верчели)

Българският национал Александър Тонев бе титуляр, но бе заменен още в 54-ата минута, а в първите минути имаше възможност, но защитата на домакините го затвори.

Легендарен Ювентус с шесто поредно Скудето! Алегри обяви, че иска Скудетото да бъде спечелено срещу Кротоне, след като през седмицата бе спечелена Купата на Италия след победа с 2:0 над Лацио. Той остави на пейката само Сами Кедира, който лекуваше травма, Джорджо Киелини и Андреа Бардзали. В офанзивен план не даде почивка на никой, а това даде резултат. Още от първите минути шампионите взеха инициативата, а в 12-ата минута тифозите избухнаха. Куадрадо центрира, Гонсало Игуаин не успя да играе с топката, но Манджукич изпревари защитник на южняците и прати коженото кълбо в мрежата със своето осмо попадение в първенството.

Легендарен Ювентус с шесто поредно Скудето! Финалистът в Шампионската лига продължи да владее инициативата, като в 39-ата минута поведе с 2:0. Аржентинският талант Пауло Дибала изпълни блестящо пряк свободен удар, пращайки топката над стената и после в мрежата. Голът бе негов 10-и в шампионата, като остана далеч от миналогодишното си постижение - 19 попадения.

Кротоне бе отборът в най-добра форма през последните пет срещи в Серия "А", като се опитваше да контраатакува, но домакините бъркаха малко и бяха прекалено мотивирани да спечелят историческото шесто поредно Скудето.

Легендарен Ювентус с шесто поредно Скудето! Втората част картината бе същата, като в 83-ата минута Сандро вкара трети тол. Бразилецът засече с глава центриране, топката се удари в горната греда и тупна зад голлинията. Благодарение на техниката третото попадение на левия защитник бе зачетено, а тифозите започнаха да празнуват няколко минути преди последния съдийски сигнал.

Легендарен Ювентус с шесто поредно Скудето! След срещата отборът започна да празнува, а след това започна церемонията по награждаването на Ювентус. Отборът, написал нова страница в историята на калчото с шестата си поредна титла, като изпревари досегашния рекорд, който деляха Ювентус (1931-1936), Торино (1943 - 1949 година, като 1944 и 1945 не се играе първенството) и Интер (2006-2010, като първото Скудето бе служебно).

Легендарен Ювентус с шесто поредно Скудето! Кротоне пък подължава да има надежда за спасение с актив от 31 точки, след като Емполи отстъпи на Аталанта. Южняците трябва да победят в последния кръг Лацио, като се надяват "тосканците" да не сторят същото при гостуването на Палермо.

Легендарен Ювентус с шесто поредно Скудето! Ювентус записа 37-и пореден мач в първенството без поражение на своя стадион, като прекъсна серията си от три поредни без успех в калчото. "Бианконерите" имат 88 точки кръг преди края.

СТАТИСТИКА
МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЮВЕНТУС ПРЕЗ СЕЗОНА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА КРОТОНЕ ПРЕЗ СЕЗОНА


ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА И НАГРАЖДАВАНЕТО

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти