Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Хари Кейн пак е Краля на гола (видео)

Хари Кейн пак е Краля на гола (видео)

Хари Кейн защити голмайсторската си корона в Премиършип, след като завърши сезона с 29 попадения, изпреварвайки с четири Ромелу Лукаку от Евертън. За да е сигурен в триумфа си, нападателят на Тотнъм наниза хеттрик при разгромното 7:1 над изпадналия вече Хъл Сити като гост. Той ще има отново шанс да покаже уменията си в Шампионската лига, тъй като лондончани са втори в крайното класиране и влизат директно в групите.

Още до 13-ата минута Кейн беше вкарал на два пъти и интригата беше изчезнала. В края на полувремето съотборникът му Деле Али направи 3:0. Сам Клукас привидно направи нещата интересни в 66-ата минута, но след това последваха четири попадения в мрежата на домакините в рамките на 18 минути, едно от които пак дело на Кейн. Английският национал беше заменен в 79-ата минута и това може би го спря от възможността да реализира още.



В крайна сметка за първенство Кейн сам е забил повече голове от играчите на Мидълзбро общо - 27. Като цяло нападателят на “шпорите” приключва сезона с 35 попадения от 38 мача във всички турнири. Той е едва петият играч в историята на английския футбол, който съумява да стане голмайстор на елитната дивизия в два поредни сезона. Преди него това сториха само Алън Шиърър, Майкъл Оуен, Тиери Анри и Робин ван Перси.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти