Успехът на Юнгелс е исторически за Люксембург в Джирото

Успехът на Юнгелс е исторически за Люксембург в Джирото

Боб Юнгелс спечели със спринт 15-ия етап на колоездачната Обиколка на Италия, а Том Дюмулен остана с розовото трико и все още е лидер в генералното класиране. Юнгелс от Куик-Степ Флоорс стана едва вторият състезател от Люксембург, който записва етапна победа в Джиро д’Италия, след като изпревари всички в 199-километровото трасе между Валденго и Бергамо.

“Не беше лесно да спечеля, но съм много щастлив. Знаех, че имам сила в краката си, за да направя нещо голямо. Сигурен бях, че мога да разгърна потенциала си в изкачванията и си пробвах късмета накрая, въпреки че изкачването беше малко по-голямо, отколкото очаквах. На спускането вече бях в перфектна позиция на колелото на Доменико Поцовиво, за да спринтирам”, обясни Юнгелс, който за първи път в кариерата си записва етапна победа в някоя от големите обиколки.
Найро Кинтана от Мовистар завърши на втора позиция в 15-ия етап на Джирото и съответно съкрати изоставането си от лидера с розовото трико Дюмулен на 2:41 минути. Именно колумбиецът и финиширалият трети в класирането Тибо Пино от FDJ се включиха активно във финалния спринт, но не можаха да се преборят с Юнгелс, който стана представител на девета различна страна сред етапните победители в тазгодишното издание на Джирото - точно толкова, колкото и миналата година.
Том Дюмулен вече 12-и ден носи розовото трико в колоездачната Обиколка на Италия - колкото в историята на състезанието са правели Франко Балмамион, Морено Аргентен и Франческо Касагранде.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти