София Блус опитоми "койотите" и се бетонира в четворката

София Блус опитоми "койотите" и се бетонира в четворката

Бронзовият медалист София Блус победи два пъти директния конкурент за място във Финалната четворка Койоти (Дупница) и на практика си гарантира участие в плейофите на Българската бейзболна лига. "Блусарите" спечелиха с 11:7 като гости на ст. "Левски", постигайки забележителен обрат в събота.

Домакините водеха с 5:3 след 5-ия ининг и със 7:5 след 8-ия, но в последното си нападение столичани успяха да отбележат 6 точки срещу двама питчери – първо Александър Ананиев, после и брат му Кирил Ананиев. За "сините" хвърляха трима – Николай Ангелов, Евгений Черноземски и Александър Насъпов.

В ответния мач Блус се наложи категорично с 8:1 като домакин след еднолично шоу на Черноземски в защита – питчерът бе на възвишението 9 ининга и направи 17 страйкаута. Заради по-благоприятни климатични условия двубоят се игра в Благоевград вместо в София и бе изгледан на живо от Росен Плевнелиев. Бившият президент се снима за спомен с един от героите на деня – Петър Груев, ударил 3 хита и завършил с 3 RBI.



На ст. "Портър Фийлд" в благоевградския парк Бачиново вчера се състоя и дабълхедър между Бизони и Академици (София). Шампионите бяха безапелационни пред собствена публика и отнесоха "студентите" с 10:0 като домакини и с 9:0 като гости.

Благодарение на двата успеха "бизоните" оглавиха еднолично класирането в ББЛ 2017, оставайки единственият непобеден отбор след петия уикенд от редовния сезон. Довчерашният лидер Атлетик (София) изненадващо допусна първо поражение, отстъпвайки с 2:8 пред НСА-Лъвове. "Зелените" използваха столичния двубой на ст. "Бейзбол", за да експериментират със състава си, но очевидно безуспешно.


ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ V УИКЕНД В ББЛ 2017

27 май
Атлетик (Сф) - Лъвове отложен
Койоти - Блус 7:11

28 май
Блус - Койоти 8:1
Бизони - Академици 10:0*
Академици - Бизони 0:9*
Лъвове - Атлетик (Сф) 8:2

---
*Дабълхедър


КЛАСИРАНЕ

       П
   З
          Коеф.
 1. 
 Бизони
   7   
   0   
          1.000           
 2.
 Атлетик (Сф)    8    1            .889
 3. 
 Блус
   5
   1
           .833
 4.
 Койоти                     
   3
   5
           .375
 
 Юнак    3
   5
           .375
 6.  Лъвове    3    5            .375
 7.  Атлетик (Кз)    2    6            .250
 8. 
 Академици    0
   8
           .000

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти