Вашингтон изненада Сан Франциско с ръкопашна схватка (видео)

Вашингтон изненада Сан Франциско с ръкопашна схватка (видео)

Звездата на Вашингтон Нешънълс Брайс Харпър вероятно ще бъде дисквалифициран за няколко мача в МЛБ, след като атакува и влезе в ръкопашна схватка с питчера на Сан Франциско Джайънтс Хънтър Стрикланд. Грозните сцени се разиграха по време на снощния двубой от редовния сезон, в който столичани се наложиха с 3:0 като гости на ст. "АТ&Т Парк".

Напрежението назря в 8-ия ининг, когато двамата се изправиха един срещу друг за първи път след срещата им в плейофите през 2014 г. В онзи сезон Харпър удари два хоумръна срещу Стрикланд, като при втория демонстративно гледаше в очите своя опонент, докато обикаляше базите.



Явно не успял да преглътне обидата дори 3 години по-късно, снощи питчерът прати още първата си топка с 98 мили/ч (158 км/ч) в бедрото на батера. Харпър мигновено побесня и след като посочи заплашително с бухалка към възвишението, пусна батата и се засили към Стрикланд, като тичешком се опита да го замери с каската си.

Когато стигнаха един до друг, двамата успяха да си разменят няколко крошета, преди да бъдат разтървани от прииждащите свои съотборници от двата дъгаута. И докато Харпър бе бързо изтеглен към скамейката, то Стрикланд бе толкова подивял, че се наложи трима негови съиграчи буквално да го изнесат от терена.



И двамата побойници бяха изгонени от мача, а официалните наказания се очакват от дисциплинарната комисия на лигата по-късно днес. Почти сигурно е, че санкцията на Харпър ще е по-голяма от тази на Стрикланд заради опита да го нарани със своя предпазен шлем. Умишлено хвърлената топка към тялото на батера пък ще коства на питчера на "гигантите" поне 3 мача лишаване от състезателни права.

Свадата се разигра при 2 аута и резултат 2:0 в 8-ия. Именно пинч-рънерът, който замени Харпър – Брайън Гудуин, отбеляза последната точка в мача след последвалите единични хитове на Райън Зимърман и Даниъл Мърфи. Въпросните двама бяха замесени и в първите две точки – Зимърман удари хоумрън във 2-рия ининг, а Мърфи го прибра с двоен хит в 6-ия.





Сан Франциско Джайънтс - Вашингтон Нешънълс 0:3

      ст. "АТ&Т Парк"                    
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      ВАШИНГТОН   
 0 
 1
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 1
 0 
  3
 8 
 0
      САН ФРАНЦИСКО   
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
  0   8
 1 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 29 МАЙ:

Американска лига

Балтимор Ориолс - Ню Йорк Янкис

3:2

Минесота Туинс - Хюстън Астрос

8:16

Чикаго Уайт Сокс - Бостън Ред Сокс

5:4

Кливланд Индиънс - Оукланд Атлетикс

5:3

Канзас Сити Роялс - Детройт Тайгърс

7:10

Тексас Рейнджърс - Тампа Бей Рейс

8:10

Национална лига

Сейнт Луис Кардиналс - Лос Анджелис Доджърс

1:5

Питсбърг Пайрътс - Аризона Дайъмъндбекс

4:3

Ню Йорк Метс - Милуоки Бруърс

4:2

Сан Диего Падрес - Чикаго Къбс

5:2

Маями Марлинс - Филаделфия Филис

4:1

Интерлига

Колорадо Рокис - Сиатъл Маринърс

5:6

Торонто Блу Джейс - Синсинати Редс

17:2

Лос Анджелис Ейнджълс - Атланта Брейвс

3:6

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти