Провал за Петев, Риека с дубъл в Хърватия (видео)

Провал за Петев, Риека с дубъл в Хърватия (видео)

Бившият национален селекционер Ивайло Петев не успя да спечели трофей в първия си сезон начело на Динамо (Загреб). Неговият отбор загуби финала за Купата на Хърватия от Риека с 1:3 и за първи път от 2005 година не взе никакво отличие. Риека пък записа исторически дубъл, след като стана и шампион, с което прекъсна 11-годишната доминация на Динамо.

Преди няколко дни двата тима се срещнаха в последния кръг от първенството и Динамо се наложи с 5:2, но срещата беше без значение и треньорите запазиха силите на повечето си титуляри за днешния финал. Риека доминираше на стадиона във Вараждин и заслужено стигна до победата с два гола на Марио Гавранович и попадение на Дарио Зупарич. За Динамо се разписа Даниел Олмо.
Риека беше по-добрият отбор от самото начало. Отборът на Матияш Кек поведе в 24-ата минута, когато Андрияшевич намери Гавранович на добра позиция и той не сбърка. Младият Дани Олно изравни в 37-ата минута и отново наказа "белите", след като го стори и преди няколко дни на "Максимир".

На почивката босът Здравко Мамич влезе в съблекалнята, за да надъха футболистите на Петев, но и това не помогна. Още в 46-ата минута аматьорска грешка в защитата позволи на Гавранович да вкара втория си гол в мача. Точка на спора сложи Зупаричч в 72-ата минута, когато вкара за крайното 3:1 и донесе четвърта купа на Риека.

Купа на Хърватия, финал:

ДИНАМО (ЗАГРЕБ) - РИЕКА 1:3
0:1 М. Гавранович (24)
1:1 Д. Олмо (37)
1:2 М. Гавранович (46)
1:3 Д. Зупарич (72)

МИНУТА ПО МИНУТА!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти