Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: Локомотив (Пловдив) II - Ботев (Пловдив) II

Хонда няма да изпълнят обещаните промени за Ф1 в срок

Хонда няма да изпълнят обещаните промени за Ф1 в срок

Шефът на Хонда във Формула 1 Юсуке Хасегава заяви, че ще бъде много трудно за инженерите в екипа на производителя на двигатели да представят планираните подобрения за следващия състезателен уикенд в Канада.

Японският доставчик на двигатели за Макларън среща огромни проблеми още от предсезонната подготовка във Формула 1 и вече четири месеца след тях развитие не се наблюдава. Обещанието към феновете и пилотите бе да бъде усетен по-сериозен напредък по време на Гран При на Канада, но седмица преди състезанието в Монреал това изглежда много близо до невъзможното според шефа на Хонда.

"Не се отказваме и ще се опитаме да влезем в срок, но до четвъртък не мога да обещая нищо. Вече направихме промяна, но много малка. Не сме започнали работата по настройките. Ако не сме достатъчно уверени да излезем на пистата с новата спецификация, това ще предизвика проблеми при управлението, така че настройките са много важни. Развиваме и други елементи, но признавам, че не всички планирани са готови. Ще бъде изключително трудно да представим съществен ъпдейт в Монреал", коментира Хасегава.

Той още веднъж уточни, че главните проблеми са свързани с двигателя с вътрешно горене и турбината. Освен планове обаче до момента Хонда не показва никакъв напредък.

Към момента единственият отбор, който използва двигателите на Хонда - Макларън, е и единственият отбор във Формула 1 без нито една точка. Единственият лъч надежда бе първият сезонен тест в Бахрейн, когато Вандоорн успя да изпълни пълната предвидена програма от 81 обиколки без повреди. От всичките шест кръга от новия сезон до момента опитният пилот на Макларън Фернандо Алонсо финишира само веднъж - в Испания, на 12-а позиция, а неговият млад съотборник Стофъл Вандоорн успя да премине карирания флаг на два пъти - в Австралия, където финишира 13-и, и в Русия, където остана 14-и. И в двата случая неговото изоставане спрямо победителя бе с поне една обиколка.

В края на април световните медии съобщиха, че между Мерцедес и Хонда назрява общо сътрудничество. От Мерцедес не коментираха ситуацията, а Хасегава сподели, че външната помощ от специалисти, работили при някой от доставчиците на двигатели в момента, е от съществено значение за прогреса им. Впоследствие Хонда се подсигуриха с нов клиент в лицето на Заубер за следващия сезон.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти