Вавринка успя да изпревари дъжда с победата си на “Ролан Гарос”

Вавринка успя да изпревари дъжда с победата си на “Ролан Гарос”

Третият поставен в основната схема на “Ролан Гарос” Стан Вавринка разгърна по-голяма част от потенциала си с убедителна победа 7:6(2), 6:0, 6:2 над Фабио Фонини и се класира за осминафиналите на тенис турнира от Големия шлем.

Освен че спокойно ще може да почива преди началото на втората седмица в Париж, швейцарецът ще остане доволен и от факта, че приключи коварния дуел преди да завали дъжд над френската столица, който причини пауза в програмата от около час (към 19:15 наше време).

Следващият опонент на Вавринка ще бъде французин - Ришар Гаске (24-и в схемата) или Гаел Монфис (15-и), като той срази Фонини за 1 час и 55 минути.
Вавринка загря отлично за “Ролан Гарос” с титлата в Женева непосредствено преди началото на Големия шлем в Париж, но бе от разочароващите топ тенисисти досега през 2017-а. Той обаче е на осминафиналите без да загуби сет, като е в т.нар. по-слаба половина от жребия и ще избегне Рафаел Надал и Новак Джокович преди финала.
Фонини остави отлични впечатления с представянето си през годината, като игра полуфинал на “Мастърс”-а в Маями и отстъпи на Рафаел Надал, а на клей в Мадрид бе спрян в три сета от Матадора. После италианецът елиминира световния номер 1 Анди Мъри в Рим и бе отстранен от Александър Зверев, който впоследствие вдигна трофея.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти