Легия е шампион на Полша след драматичен последен кръг, Славчев остана без медал

Легия е шампион на Полша след драматичен последен кръг, Славчев остана без медал

Легия (Варшава) отново е шампион на Полша. Столичани завоюваха златните медали в Екстракласата за втора поредна година. Това обаче стана факт след драматичен последен кръг в шампионския плейоф.
В този кръг Легия посрещна Лехия (Гданск) със Симеон Славчев в състава си, като двата тима бяха разделени само от две точки в класирането. В същото време Ягиелония и Лех (Познан) също имаха шанс за титлата, тъй като също бяха на 2 точки зад лидера, а за да бъде екшънът пълен двата тима също се изправиха един срещу друг.

В крайна сметка и двата мача завършиха с равенства. Легия и Лехия направиха 0:0 във Варшава, докато срещата между Ягиелония и Лех бе доста по-вълнуваща и завърши при резултат 2:2. Гостите поведоха с 2:0 през първото полувреме с голове на Майевски в 11-ата и Трайка в 39-ата минута, но Ягиелония стигна до хикса в края на мача с голове на Горалски в 77-ата и Новиковас в 87-ата минута.

Така статуквото в класирането се запази и Легия остана на върха с 44 точки, Ягиелония завоювя второто място с 42 точки, а Лех остана трети със същия актив. Лехия на Симеон Славчев пък не успя да се вмести в тройката и завършва на 4-ата позиция също с 42 точки.

Погон (Шчечин), където играе другият българин Спас Делев пък приключва сезона на 7-ото място с 25 точки, въпреки победата в последния кръг с 3:0 над Корона Киелце.

Това е 12-та титла в колекцията на Легия, но тимът изостава с в от Горник (Забже) и Висла (Краков), които имат по 14. С 13 пък е Рух (Хожув).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти