Porsche не успя да удържи темпото на Toyota в теста преди "Льо Ман"

Porsche не успя да удържи темпото на Toyota в теста преди "Льо Ман"

Само година след съкрушителната загуба на Toyota в "24-те часа на Льо Ман" екипът даде нова и още по-силна заявка за готовността си за победа този път. Отборът, който взе решението да участва на 24-часовото състезание с три автомобила, окупира и първите три места по време на теста две седмици преди официалния старт, а на Porsche остави следващите две позиции.

Камуй Кобаяши установи най-доброто време за деня – 3:18.132 минути по време на следобедната сесия с Toyota номер 7, като времето бе с 1.6 секунди по-добро от рекорда, поставен през 2016-а по време на квалификацията от пилота на Porsche Нийл Яни.

Toyota с номер 8 записа време от 3:19.290 минути благодарение на Себастиен Буеми, а в автомобила с номер 9 Ърл Бембър се справи най-добре и записа обиколка с повече от две секунди изоставане спрямо Буеми.

Шефът на Porsche в сериите по издръжливост Андеас Сейдъл призна, че скоростта на конкуренцията е била впечатляваща.

"В този тест ние се фокусирахме върху настройките и се въздържахме от обиколки, съответстващи на квалификация. Въпреки че не достигнахме километрите, които искахме, научихме много важни неща за избора на гуми. Скоростта на Toyota бе впечатляваща и в следващите дни ще анализираме данните, които събрахме от теста, и ще излезем със заключения за представянето на колите ни", коментира Сейдъл.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти