МФК Спартак с рекордно класиране в Шампионската лига

МФК Спартак с рекордно класиране в Шампионската лига
Първенецът на страната по плажен футбол МФК Спартак завърши на 19-то място от 57 участника в крайното класиране на приключилата преди два дни Шампионска лига, която се проведе в португалския град Назаре. 

Това е най-доброто постижение на роден представител в историята на турнира, а за първи път български тим завършва и с положителна голова разлика надпреварата, след като спартаковци постигнаха успех с 8:4 над Уест Дева (Румъния) и отстъпиха с 3:4 и 1:2 съответно на Сеферихисар (Турция) и Грифин (Украйна).

МФК Спартак може само да съжалява за пропусната възможност да попадне в топ 16 на турнира, след като и в двете загубени срещи бе много близо до успеха. Срещу турския първенец варненци поведоха с 3:0 и допуснаха пълен обрат в последната третина, а двубоят с украинския шампион също бе решен в заключителните минути, когато падна победното попадение за съперника на българите.

Ето и коментарът на треньора на Спартак Симеон Христов: "Има много за какво да съжаляваме. Пропуснахме да направим нещо голямо, но от друга страна играта, която показахме, ме кара да смятам, че и това ще стане скоро. Работихме много няколко месеца за този турнир и се видя, че това е пътят.

Играчите се постараха максимално, допуснахме грешки, но с работа знам, че ще ги изчистваме. Играхме като равен с равен с отбори, които и като развитие и като условия са далеч по-напред, но аз и всички в отбора сме още по-устремени да променим това. Двама играчи получиха тежки контузии, но се справихме и с това. Огромни благодарности на всички, които повярваха в нас и ни подкрепиха. Достойно защитихме това доверие и се надявам да продължим да се развиваме. Този успех е и заради Никола Терзиев - нашият съотборник, чийто живот бе погубен в катастрофа. Вярваме, че той ни помагаше от горе! По програма държавното първенство за нас трябва да започне на 5 август, но ние ще търсим други форми на изява, защото два месеца без състезания в активния период е нещо немислимо. Никой от комисията по плажен футбол не ни е търсил преди и след края на участието ни в Шампионската лига, нито да пожелае успех, нито да пита как сме се представили. Сега предстоят няколко дни за почивка, след което продължаваме да тренираме и работим по плана за сезона. Надявам се контузените ни играчи да се върнат максимално бързо в строя и заедно да преследваме следващите си цели!"
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти