Кои са фаворитите за титлата във WRC

Кои са фаворитите за титлата във WRC

Сезонът в Световния рали шампионат ще бъде преполовен след тазседмичния кръг в Италия и вече се започна с предположенията кой ще стане шампион тази година. Четирима различни победители от първите четири кръга върнаха еуфорията у феновете, а с новото поколение автомобили до края на годината може да има още поне един – двама нови герои.

Четиримата пилоти в челото на подредбата към момента обаче са най-вероятните заподозрени за титла от сезон 2017 – лидерът Себастиен Ожие (Ford Fiesta), Тиери Нювил (Hyundai i20), Яри-Мати Латвала (Toyota Yaris) и От Танак (Ford Fiesta).

Ожие (128 точки) и Нювил (106 точки) са единствените с по две победи, като белгиецът се размина с по-голям актив след две катастрофи в началото на сезона. И двамата обаче ще направят всичко възможно да стигнат до трети успех, за да подсигурят преднината си или за да наваскат изоставането си.

Ожие заяви, че се наслаждава на предизвикателната година. Французинът спечели безпроблемно четири шампионски титли с Volkswagen, но немците напуснаха шампионата, а изявен фаворит при автомобилите вече няма.

Този уикенд на трасетата ще се завърне и бившият съотборник на Ожие – Андреас Микелсен със Citroen. Норвежецът остана без състезателно място на прага на новата кампания и единственото, което успя да си осигури бе няколко старта с Skoda Fabia във WRC2. Микелсен бе последният победител от миналогодишния сезон и имайки предвид, че представянето му може да се превърне в билет за втората половина от сезона, той също може да бъде претендент за победа.

Пети различен победител можеше да има още в Аржентина в лицето на Елфин Еванс, но младият пилот не успя да задържи преднината си до последно и бе изпреварен от Нювил. Съотборниците на Нювил в Hyundai Дани Сордо и Хейдън Падън също имат потенциала за победа.  

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти