Терек си сменя името

Терек си сменя името

Руският първодивизионен Терек ще има ново име. Ръководството е взело решение клубът вече да се казва Ахмат. Съответните документи, необходими за регистрацията на новото име, са подготвени, а почетният президент Рамзан Кадиров обясни причините, довели до промяната.

"Решението ни не е случайно, а е на базата на молбите на хиляди привърженици. В продължение на 60 години клубът ни се казваше Терек, а преди това носеше имената Динамо и Нефтяник. В тези периоди имахме и триумфи, и провали. През 1994 година ни бе забранено да участваме в първенството и на практика отборът престана да съществува. В най-трудния период в историята на Чечня нашият първи президент Ахмат-Хаджи Кадиров, преодолявайки огромни трудности, възстанови клуба. Три години по-късно вече бяхме в Премиер лигата и спечелихме Купата на Русия. Смяната на името ни натоварва с огромна отговорност. Клуб, носещ името на великия Ахмат-Хаджи, човек-легенда, спасил нашия народ и Русия от международния тероризъм, човек, отдал живота си за спасяването на милиони чужди животи, е длъжен да играе сто пъти по-добре, отколкото досега", заяви Кадиров.

"Всяка епоха има своята история. През 50-те години на миналия век отборът ни е получил името Терек по името на реката, която протича в много райони на Кавказ. Днес имаме нова история и футболният клуб с гордост ще носи името на нашия национален лидер", добави президентът на клуба Магомед Даудов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти