Канзас Сити се предаде срещу отбор №1 в МЛБ (видео)

Канзас Сити се предаде срещу отбор №1 в МЛБ (видео)

Канзас Сити Роялс опита да окаже съпротива на лидера в МЛБ този сезон – Хюстън Астрос. В снощния мач "кралските" дори успяха да изравнят резултата на своя ст. "Кауфман", но в края сякаш се предадоха и след като допуснаха 5 точки в последния ининг, загубиха с 1:6 финалния четвърти мач от домакинската серия срещу "астронавтите" в Американската лига.

Гостите от Тексас поведоха малко неочаквано в 6-ия, когато питчерът на Канзас Сити Джейсън Хамъл направи балк при рънери на първа и трета база. В 7-ия домакините отбелязаха за 1:1 благодарение на троен хит на Хорхе Бонифасио и RBI-сингъл на Майк Мустакас. Това бяха единствените два хита, допуснати от стартера на Хюстън Ланс Маккълърс в 7-ининговото му дежурство.



"Мисля, че и двамата питчери свършиха извънредно добра работа – отсъди мениджърът на Астрос Ей Джей Хинч. – Те хвърляха ефективно, динамично, постигаха аутовете рано в броенето. Бързо елиминираха батерите. Докато си вдигнеш погледа, те вече бяха в шестия, седмия, осмия ининг. Адмирации и за двамата питчери. После ние направихме този взривен девети ининг, но това сме го виждали и друг път."

Келвин Ерера (L 1-2) пое топката за Роялс в последната защита и с първите си четири хвърляния даде база за боли на Джош Редик. След още само две топки, първата от които бол, резултатът вече бе 3:1 вследствие на деветия хоумрън на Хосе Алтуве за 2017 г.



"Той дава доста хоумръни тази година – коментира мениджърът на Канзас Сити Нед Йост своя риливър. – Това се случва на цикли, както при батерите. И питчерите като тях могат да изпадат в кризи."

Последваха троен хит на Карлос Кореа и саможертвен флай на Брайън Маккан за 4:1. Това се оказа и единственият аут в статистиката на Ерера, тъй като след нов хит – сингъл на Евън Гатис, от булпена бе повикан Питър Мойлан. Той пък бе посрещнат с двоен хит от Юлиески Гуриел и сам напълни базите с разходка на Алекс Брегман. За да дойде Джейк Марисник и да оформи крайния резултат със сингъл.



За Хюстън (43-18) това бе осма победа в последните 10 мача, като двете поражения дойдоха именно срещу Канзас Сити (26-33) в предишните два мача от поделената серия. С коефициент .705 Астрос е недостижим лидер в Западната дивизия, с 13 мача аванс пред Лос Анджелис Ейнджълс (31-32). Роялс пък е предпоследен четвърти в Централната дивизия, където води Минесота Туинс (30-26).



Канзас Сити Роялс - Хюстън Астрос 1:6

      ст. "Кауфман"                     
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
 H
 E
      ХЮСТЪН   
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 0
 5 
  6
 9 
 0
      КАНЗАС СИТИ   
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 1
 0 
 0
  1
 3
 0 

 

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 8 ЮНИ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Лос Анджелис Ейнджълс

4:11

Ню Йорк Янкис - Бостън Ред Сокс

9:1

Тампа Бей Рейс - Чикаго Уайт Сокс

7:5

Сиатъл Маринърс - Минесота Туинс

1:2

Национална лига

Синсинати Редс - Сейнт Луис Кардиналс

5:2

Милуоки Бруърс - Сан Франциско Джайънтс

5:9

(10 ининга)

Аризона Дайъмъндбекс - Сан Диего Падрес

15:3

Питсбърг Пайрътс - Маями Марлинс

1:7

Атланта Брейвс - Филаделфия Филис

3:1

Чикаго Къбс - Колорадо Рокис

1:4

Интерлига

Вашингтон Нешънълс - Балтимор Ориолс

6:1

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти