Nissan X-Trail в търсене на пълното щастие

Nissan X-Trail в търсене на пълното щастие

В живота рядко има пълно щастие, но това не спира хората от Nissan да се борят с тази неправда. От години японците предлагат на клиентите си много със своя X-Trail на доста добра цена. Дори те обаче трябваше да признаят, че в последното поколение на модела липсваше нещо важно, което се усети още при представянето му преди три години.

Отне малко повече време за решаване, но всъщност проблемът се оказа само липсата на по-голям двигател. От Nissan се вслушаха в желанието на клиентите си, за които досегашните 130 кс от 1.6-литровия бяха малко, и им дадоха нов, по-мощен дизелов мотор с два литра работен обем, мощност от 177 кс и въртящ момент от 380 Нм. Въпреки подобрената динамика средният разход остава почти същият (5.6 литра/100 км пробег) като при по-малкия 1.6-литров дизел, което е истински бонус.

Nissan X-Trail в търсене на пълното щастие 

Като допълнение идва и новата Xtronic CVT автоматична скоростна кутия, която за първи път работи в комбинация със задвижване на четирите колела. Моделът се предлага и със седем места и сега вече за всички трябва да има пълно щастие.

В последната година продажбите на X-Trail се увеличиха с 50%, а с пускането на пазара на по-мощната дизелова версия от Nissan очакват да сложат ръка на над 40% от пазарния дял в сегмента на техния X-Trail. Много от новите клиенти ще са тези, които имат нужда техният SUV да тегли каравани, лодки, автоколесари, ремаркета и други такива. Точно по тази причина капацитетът за теглене на версията с новия двулитров дизел с шестстепенната ръчна скоростна кутия е увеличена до 2000 кг.

Nissan X-Trail в търсене на пълното щастие 

Новият Nissan X-Trail с мощност от 177 кс и 380 Нм, 4Х4 задвижване и най-високото ниво на оборудване се предлага за 69 680 лв. Когато се поръча в седемместна версия с трети ред седалки с доплащане от 1600 лв., моделът позволява ползване на данъчен кредит. В ценовата листа отново има много добри предложения, а цените започват от под 50 хил. лв.

За никого не е тайна, че в последните години най-силните оръжия на Nissan в Европа са така наречените SUV-ове и кросоувъри. Японците опитват да си върнат позициите с обновяване на автомобилната си гама, но големите продажби ще продължат да изнасят на гърба си Qashqai, Juke и X-Trail. Новото поколение на последния идва само след няколко месеца, което означава само едно: търсене на пълното щастие от Nissan продължава...

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти