Попето напуска Спартак, но няма да ходи в Турция

Попето напуска Спартак, но няма да ходи в Турция

Българският национал Ивелин Попов води преговори с Локомотив (Москва), съобщи "Спорт день за днём". Ако халфът на Спартак (Москва) приеме предложените му условия, двата клуба лесно ще се разберат помежду си. Договорът на Попето с руския шампион е до 2019 година, но се очаква той да напусне, след като през миналия сезон в немалко мачове започваше на резервната скамейка или беше първият, когото старши треньорът Масимо Карера вадеше от игра.

29-годишният Попов категорично е отказал да премине в Трабзонспор. Въпреки сериозния интерес на клуба към него, датиращ още от зимата, Ивелин предпочита да остане в Русия, вместо да се върне в Турция, където преди време игра за Газиантепспор.
Попов изпълни амбицията си да спечели титлата, която е с историческо значение за Спартак предвид факта, че за последно руският гранд беше ставал шампион през 2001 година. Той има желание да остане в отбора и да играе в Шампионската лига, но същевременно е наясно, че през новия сезон може да получава по-малко минути на терена, а това не го устройва. Трансфер в Локомотив е добра възможност, защото "железничарите" стягат отбор, който да атакува челните места, а и ще участват в Лига Европа, след като спечелиха Купата на Русия. Освен това, Попов ще продължи да живее в Москва, където семейството му се чувства отлично.

През миналия сезон Попето изигра 22 мача в Премиер лигата и отбеляза два гола. Единият от тях беше именно във вратата на Локомотив и донесе победата с 1:0 в 6-ия кръг.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти