Гледай на живо

Левски пречупи ЦСКА и взе сериозен аванс в серията - отзивите на живо от зала "Христо Ботев"

Рено: Кубица е достатъчно бърз за Формула 1

Рено: Кубица е достатъчно бърз за Формула 1

Един от директорите в отбора на Рено, Алан Пермейн, заяви, че Роберт Кубица не е изгубил таланта си е достатъчно бърз за Формула 1. Това си е проличало по време на теста, който Кубица направи за Рено в Испания.

Миналата седмица полякът седна зад волана на един ребрандиран Лотус от 2012-а и направи цели 115 обиколки на "Каталуния" край Валенсия. Това бе първото излизане на Кубица на писта с Ф1 машина след катастрофата и оттеглянето му от шампионата.

В интервю Пермейн заяви, че е изненадан не от темпото на Роберт, а от изминатите километри: "Никога не съм се съмнявал в скоростта му. Не знаех, а не мисля, че и той знаеше, дали ще може да кара колата физически, при това толкова продължително. Сядал е в симулатори, в GP3 по-рано тази година, но не беше наясно какви са ограниченията му. И честно казано, мина много добре. Беше бърз. Направи някои дълги стинтове, някои къси, няколко квалификационни и състезателни симулации, мина чудесно".

След тежката катастрофа, която претърпя преди няколко години, Кубица остана със сериозна травма на дясната ръка, която му попречи да продължи да се състезава с едноместни болиди, но Пермейн обясни, че Рено са направили само някои дребни модификации в кокпита за теста: "Просто сложихме вдигането и свалянето на предавките от една и съща страна. Това е нищо, просто дребна софтуерна промяна за нас, която нямаше никакво отражение върху представянето му".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти