"Катериците" взеха втори български скалп - от Благоевград

"Катериците" взеха втори български скалп - от Благоевград

Една година по-късно вицешампионът на Белгия Боргерхаут Скуирълс отново победи български отбор в европейските клубни турнири по бейзбол. След като миналия юни в Лондон (Вбр) "катериците" пречупиха София Блус с 11:10 в квалификациите за Купата на федерациите, днес във Валенсия (Исп) тимът от Антверпен разгроми Бизони Благоевград с 13:1 в същинския турнир за третия по значимост континентален трофей.

Куриозното е, че както и преди година, на възвишението за българския отбор бе Стефан Бешков. Играещият президент на "блусарите", който този сезон подсили "бизоните" за евроучастието им, беше нахъсан за реванш, но уви. Бешков (L 0-1) хвърля във всичките 9 ининга на ст. "Рио Турия" днес следобед и пое всички точки на Боргерхаут, след като даде 11 бази за боли и 13 хита, включително два хоумръна – троен изстрел на Сам Бурманс в 1-вия и двоен на Денис Рибен в 9-ия.

При 1 аут в последната част питчерът предаде топката на Теодор Димитров с рънери на първа и втора. Риливърът напълни базите с разходка, след което Кевин Вервлут записа RBI с аут по земя и прати и 13-ата точка в статистиката на стартера. По една точка за победата на Скуирълс вкараха Стивън дьо Ланоа, Алексис Маркес, Тим Верагтерт и Дрю Янсен. Шампионът на България спаси честта си в 8-ия ининг с двоен хит с RBI на Петър Петров срещу Бен ван Нуфел (W 1-0).

След втората си загуба в турнира Бизони (1-2) практически загуби шансове за участие във финала, но все още се бори за място в Топ 3, което ще гарантира на България квота в Купата на федерациите и през 2018 г. В последните два дни от груповата фаза благоевградчани ще срещнат шведския Лександ (1-2) и австрийския Атнанг-Пуххайм Атлетикс (0-3). Битката за финала ще бъде между домакина Валенсия Астрос (3-0) и белгийските Дьорне Спартанс (2-1) и Боргерхаут Скуирълс (2-1).


КУПА НА ФЕДЕРАЦИИТЕ 2017



Бизони Благоевград - Боргерхаут Скуирълс 1:13

      ст. "Рио Турия"                
 1  2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
  R  
  H
 E
        СКУИРЪЛС    
 6 
 0
 0 
 0
 1 
 0
 2 
 0
 4 
 13 
 13 
 1
        БИЗОНИ   
 0
 0 
 0
 0 
 0
 0 
 0
 1 
 0
  1
  3
 1 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти