Константин Маршавелов с второ време в квалификациите на "Писта Русе"

Константин Маршавелов с второ време в квалификациите на "Писта Русе"

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) записа второ време в квалификациите днес в своята серия – "Макси". Така в утрешното състезание на русенското трасе, двукратният шампион на България ще стартира от втора стартова позиция. Състезанието е втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

В първата тренировка, която е и квалификация, Маршавелов записа второ време с изоставане от 0.486 секунди спрямо Пламен Камбуров, който записа първо време. Във втората тренировка, поради проливен дъжд и разлято масло по пистата, състезателите караха зад автомобил за сигурност и така и не успяха да запишат времена. Така утрешната стартова решетка ще бъде подредена според времената от първата тренировка.
"Получи се добра квалификация. В първата тренировка бяхме много бързи, но Пламен ни изненада, като записа по-добро време. Във втората тренировка карахме зад автомобил за сигурност, но дори да можехме да запишем времена, едва ли щяхме да подобрим тези от първия манш", сподели Маршавелов след съботния ден.
"Организацията на състезанието е наистина много добра. Росен Даскалов е свършил чудесна работа с подготовката на трасето. Поставени са шикани на най-критичните точки, което е добре за сигурността на зрителите. Другите организатори трябва да се учат и да взимат пример", добави пловдивчанинът.
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти