Издънка на Ривър прати титлата на "Бомбонера"

Издънка на Ривър прати титлата на "Бомбонера"

Неочаквана издънка на Ривър Плейт почти гарантира титлата на вечния съперник Бока Хуниорс, който може да стане шампиони преди дори да играе срещата си с Олимпо от 29-ия кръг на Примера дивисион, която е на 22 юни. Причината затова е, че "синьо-жълтите"имат актив от 59 точки два кръга преди края, а преднината им пред втория Банфийлд, който победи Росарио Сентрал с 3:1,  е пет точки. Третият Ривър пък загуби всякакви шансове за златните медали, след като тази нощ отстъпи с 2:3 на "Монументал" от Расинг в мач от 28-ия кръг, оставайки на седем точки от лидера. Поражението е второ поредно за "червено-белите", които бяха в серия от 13 поредни мача без поражение преди това.

"Милионерите" имаха нужда само от победа, за да запазят теоретични шансове за шампионската корона, но в 60-ата минута губеха с 0:3. Мартинес (16), Барбиери (40) и Акуна (60) шокираха момчетата на Марсело Гаярдо, които върнаха две попадения, дело на Ларондо (80) и Майдана (87), но те не се оказаха достатъчни. Така Ривър се сбогува окончателно с мечтите за титлата.

Бока разби с 4:0 като гост Алдосиви ден по-рано, като се доближи още повече до заветната цел. Интересното е, че голмайсторът на тима Дарио Бенедето не успя да се разпише нито веднъж. Попаденията за гранда от Буенос Айрес бяха дело на Кристиан Павон (39), Рикардо Сентурион (41), Фернандо Гаго (77-дузпа) и Джонатан Силва (84).

Така при поражение или равенство на Банфийлд на 21 юни в гостуването на Сан Лоренцо шамнион на Аржентина ще бъде Бока Хуниорс, който ден по-късно излиза срещу 19-ия Олимпо.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ 29-ИЯ КРЪГ


КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти