Балак коментира считания за негов наследник в Бундестима

Балак коментира считания за негов наследник в Бундестима

Пробиващият си път Леон Горетцка се оформя като основен кандидат за мястото на Сами Кедира в националния отбор на Германия. В момента 22-годишният халф на Шалке 04 е част от младата формация на Бундестима, която играе на Купата на Конфедерациите. Той дори вкара единия гол при успеха с 3:2 над Австралия в първия мач на състава на надпреварата.

Мнозина сравняват стила на Горетцка с този на Михаел Балак. В тази връзка самият бивш футболист на Байерн (Мюнхен) коментира качествата му. “Леон е завършен играч. Той е силен както в дефанзивен, така и в офанзивен план, бърз е, техничен и показва отлична физическа подготовка”, заяви Балак пред Revier Sport.

Полузащитникът обаче не се вижда още дълго в Гелзенкирхен, защото отказа да подпише нов договор и след 12 месеца ще бъде свободен агент. Вече се появиха информации, че той има предварителен контракт с Байерн и ще подсили шампионите през лятото на 2018 г.



Балак отказа да коментира това, но пък го посъветва да не преминава в топ клуб още сега: “Леон е само на 22 и за него е много важно да продължи да играе редовно, за да се развива като лидер”.

От доста време и Тотнъм е сериозен кандидат за Горетцка.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти