Кристиано пак се доказа като безценен и за Португалия (видео)

Кристиано пак се доказа като безценен и за Португалия (видео)

На фона на медийната истерия относно бъдещето си Кристиано Роналдо отново се доказа като ключова фигура, след като заби единствения гол за Португалия за успеха с 1:0 над Русия във втория мач на европейските шампиони на Купата на Конфедерациите. На стадиона на Спартак в Москва нападателят на Реал Мадрид беше точен в 8-ата минута, когато наказа грешка на вратаря Игор Акинфеев. Така португалците вече имат 4 точки, след като в първата си среща от Група “А” направиха 2:2 с Мексико. Домакините остават с 3 точки заради победата с 2:0 над Нова Зеландия в мача на откриването.

И двамата селекционери направиха промени в съставите си в сравнение с предишните срещи, като най-важно беше оставянето на Луиш Нани и Рикардо Куарешма на пейката на иберийците. “Сборная” се опита да затвори постъпите към Акинфеев с петима защитници и четирима халфове пред тях, но пък грешно излизане на вратаря още в началото обърка плановете и Португалия поведе.

Русия - Португалия 0:1 

Голът улесни “мореплавателите”, защото на тях им оставаше само да си подават спокойно и да чакат за втори шанс. Чисти голови възможности обаче нямаше чак до 32-ата минута, когато Кристиано пак показа майсторство и стреля, но този път Акинфеев се намеси точно.

Руснаците играеха много тромаво и едва в 41-ата минута отправиха първия удар към вратата на Руи Патрисио, но Фьодор Смолов беше неточен, а ситуацията беше добра.

На почивката Станислав Черчесов направи една промяна.

В началото на второто полувреме Акинфеев продължи да компенсира грешката си с прекрасна намеса след засичане на Андре Силва от няколко метра, лишавайки португалците от второ попадение.

Русия - Португалия 0:1 

Факт е, че в тези минути руснаците вече играеха по-силно и в 61-ата минута Смолов за малко не насочи топката в мрежата с глава. Пепе пък беше принуден да спре атака с ръка и вече висеше с картон.

И точно тогава скоростна акция на еврошампионите доведе до центриране на Андре Гомеш към Кристиано, за когото остана да насочи във вратата, където го нямаше Акинфеев. Носителят на “Златната топка” обаче показа нетипична за себе си разсеяност и пропусна.

Футболистите в червени екипи продължиха с настоятелните действия и защитата на Португалия беше поставена на изпитание, докато офанзивните играчи на Фернандо Сантош чакаха в предни позиции за контраатака.

В средата на втората част домакините заиграха с още един нападател в лицето на Дмитри Полоз и натискът се увеличи, но до чисти положения пред Патрисио не се стигаше.

Русия - Португалия 0:1 

По-големият опит на “мореплавателите” си пролича в тези моменти, тъй като в нито един етап не се забеляза паника в играта на футболистите. Критични се оказаха няколко разбърквания във финалните минути, но Португалия все пак издържа.

Другият двубой от групата между Нова Зеландия и Мексико е по-късно днес. В последния кръг руснаците играят с “ацтеките”, а Нова Зеландия ще спори с португалците, като и двете срещи са на 24 юни. При равенство в точките първо се гледа головата разлика.

РУСИЯ - ПОРТУГАЛИЯ 0:1
0:1 Кристиано (8)

ГАЛЕРИЯ


СТАТИСТИКА И МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти