Чили се класира напред, но се натресе на Португалия (видео)

Чили се класира напред, но се натресе на Португалия (видео)

Отборите на Чили и Австралия направиха 1:1 в мач от група В на Купата на конфедерациите, игран в Москва. Тимът на Хуан Антонио Пици успя да стигне до 1/2-финалите, но изпусна първото място и ще трябва да се бори с еврошампиона Португалия. "Кивитата" се нуждаеха от победа с два гола разлика, за да се класират за сметка на чилийците. Ла Роха пък търсеше победа с повече голове, тъй като се бореше за първото място в групата заедно с Германия.

Хосе Фуенсалида, Едуардо Варгас и Алексис Санчес оформиха нападателното трио в схема 4-3-3. "Кенгурата" се построиха в 3-4-3, като най-отпред бяха разположени Тим Кейхил, Томи Юрич и Джеймс Троиси.

Капитанът на австралийците Тим Кейхил излезе за своя мач номер 100 с националната фланелка. Повече за отбора има само легендата Марк Шварцер (109). Срещата започна в спокойно темпо и постепенно южноамериканците упражниха надмощие. В осмата минута Артуро Видал отправи добър удар от въздуха, но стражът Матю Райън изби. В 26-ата Алексис Санчес беше изведен на прекрасна позиция, овладя топката и падна в наказателното поле с искане за дузпа. Съдията реши да използва видеотехнологията, след което прецени, че няма дузпа. Две минути по-късно отново имаше напрежение в наказателното поле на англоговорящите. Съдията подмина положението.

В 34-ата Кейхил влезе много остро в краката на Арангис. Главният рефер отново се обърна към повторението, за да разгледа ситуацията. След кратко колебание той реши да пощади Кейхил в юбилейния му мач и му показа само жълт картон. В 36-ата "кенгурата" стигнаха до първа много добра голова ситуация. Луонго беше изведен на седем метра срещу вратаря, но не успя да преодолее Клаудио Браво.



В 42-ата чилийците действаха доста разсеяно и допуснаха гол. Браво реши да изрита топката в средата на терена, където негов съотборник беше притиснат и загуби. След това отбраната на южноамериканците забрави за Троиси, топката като на шега стигна до него и той я копна технично над Браво, за да открие резултата. Секунди преди края на полувремето чилийците изпуснаха да изравнят.

През втората част Ла Роха тръгна напред в търсене на гол. Австралийците също показаха зъби. В 65-ата минута Троиси отправи опасен далечен изстрел, като топката профуча остро покрай сглобката в аут. В 67-ата чилийците стигнаха до попадение след точен удар на резервата Мартин Родригес. Той беше изведен в наказателното поле и с помощта на рикошет успя да промуши кълбото в долния ляв ъгъл на Райън - 1:1.



В 70-ата Алексис Санчес проби отляво и центрира, но диагоналният удар на Варгас не беше достатъчно прецизен и топката премина на сантиметри от гредата. В 72-ата "кивитата" изпуснаха прекрасна възможност, след като резервата Макларън не беше точен след прекрасен пас в наказателното поле.

В крайна сметка двата тима си поделиха по точка. Австралия отпадна, а чилийците ще се борят с Португалия. Другият 1/2-финал е Германия - Мексико.

Чили - Мексико - 1:1
1:0 - Троиси (42)
1:1 - Родригес (67)

СЪСТАВИТЕ И МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички