Рома уреди холандски национал, чака голмайстора на Андерлехт и защитник на Лас Палмас

Рома уреди холандски национал, чака голмайстора на Андерлехт и защитник на Лас Палмас

Трансферът на Мохамед Салах в Ливърпул донесе свежи постъпления в касата на Рома, а такива се очакват и от продажбата на Костас Манолас и Леандро Паредес в Зенит. Сега "вълците" са готови да атакуват на трансферния пазар. Защитникът на Фейенорд Рик Карсдорп трябва да премине прегледи още днес или най-късно утре. Десният бек ще струва около 19 млн. евро.

Карсдорп е на 22 години и е юноша на Фейенорд. Той дебютира за гранда от Ротердам през 2014 година, а в следващите два сезона се утвърди като титуляр. Бранителят, който има и два мача за националния отбор на Холандия, е важна част от състава на Джовани ван Бринкхорст, спечелил титлата в Ередивизие.
Друга от целите на "джалоросите" е голмайсторът на Андерлехт Лукаш Теодорчик. Полският национал направи прекрасен сезон с екипа на белгийския гранд и вкара общо 30 гола. Според медиите в Италия, спортният директор на Рома Мончи вече работи по привличането на 26-годишния нападател. Сделката се оценява на 15 млн. евро.

Теодорчик проби с екипа на Лех (Познан), а през 2014 година премина в Динамо (Киев), но рядко беше титуляр в украинския гранд. Той обаче показа головия си нюх в Белгия и Андерлехт го купи за 4,5 млн. евро.
Защитникът на Лас Палмас Маурисио Лемос също може да премине в Рома. 21-годишният уругваец е гласен за заместник на Манолас. В неговия договор има откупна клауза в размер на 30 млн. евро, но "джалоросите" са убедени, че в хода на преговорите сумата ще бъде намалена.

През последния сезон Лемос, който е бивш футболист на Рубин, изигра 23 мача и вкара 5 гола в Примера дивисион.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички