Феноменалната атмосфера на "Бомбонера" при титлата на Бока (видео)

Феноменалната атмосфера на "Бомбонера" при титлата на Бока (видео)

Аржентинският гранд Бока Хуниорс отпразнува своята 32-а титла на страната при невероятна атмосфера на препълнените трибуни на "Бомбонера". "Жълто-сините" станаха шампиони два кръга преди края, но празненствата бяха след срещата от последния 30-и кръг срещу Унион Санта Фе, която шампионите спечелиха с 2:1. В герой за първенците се превърна новият любимец на феновете Дари Бенедето, който отбеляза и двата гола, завършвайки сезона с 21 попадения, ставайки голмайстор на първенството. Той се превърна в лидер на тима след напускането на Карлос Тевес в края на 2016 година, като поведе тима към титлата със своите 14 попадения през тази година.

Деветката на домакините бе точен в 12-ата и 49-ата минута, докато Бласи отбеляза последното попадение за сезона на митичния стадион в Буенос Айрес. Играчите на Гилермо Скелото напълно заслужиха титлата си с актив от 63 точки, докато втори остана Ривър с 56 точки, а трети Расинг с точка по-малко. "Жълто-сините" имат най-много победи - 18, най-малко загуби - 3, а също така най-добрата атака в първенството с 62 отбелязани гола, а само три попадения им попречиха да бъдат лидер и в класацията за най-малко допуснати попадения.

Успехът направи Бока още по-велик клуб в Аржентина, тъй като това бе рекорден 66-и трофей във витрината на гранда, който има вече пет преднина пред вечния съперник Ривър Плейт (61). "Милионерите" обаче имат четири титли на страната повече от бившия тим на Диего Марадона и Хуан Роман Рикелме, който пък има официално осем трофея повече на международната сцена. Трети в тази класация е друг гранд от аржентинската столица - Индепендиенте (43), който е рекордьор по титли в Копа Либертадорес със седем триумфа. След тях следват Расинг Клуб (35), Сан Лоренцо (22) и Алумни (22), Велес Сарсфийлд (16), Естудиантес (14), Уракан (13) и Росарио Сентралa (10) и други.

Празненствата на "Бомбонера" започнаха рано, а специален дрон донесе звезда с числото 66, която капитанът Фернандо Гаго взе и постави на центъра на терена върху огромно знаме с емблемата на Бока Хуниорс.

КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ В АРЖЕНТИНА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БОКА ПРЕЗ ТОЗИ СЕЗОН

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички