Нювил поведе пред Танак и Латвала на рали Полша, Ожие изостава (видео)

Нювил поведе пред Танак и Латвала на рали Полша, Ожие изостава (видео)

Пилотът на Hyundai Тиери Нювил поведе преди От Танак с Ford Fiesta и Яри-Мати Латвала с Toyota Yaris с минимална преднина в края на петъчния състезателен ден от 74-ото издание на рали Полша - осми кръг от календара на Световния рали шампионат.

След като един от етапите бе отменен поради съображения за сигурност, до края на деня трима различни пилоти заемаха лидерската позиция. Нювил приключи деня с аванс от едва 1.3 секунди пред Танак и 6.6 секунди пред Латвала.

По средата на деня дъждовете спряха, но условията за първия стартиращ, който в случая бе Себастиен Ожие заради първата му позиция в генералното класиране, продължаваха да бъдат неудобни. Той заема четвъртата позиция вече с изоставане от 35.1 секунди, но за сравнение със сутрешните етапи, където държеше предни позиции, следобед записа осмо, десето и 11-о време.

Другите двама пилоти на Hyundai Хейдън Падън и Дани Сордо държат следващите две позиции. Дебютантът в M-Sport Тиму Сунинен изпревари Юхо Ханинен, заемайки седмата позиция след първата си етапна победа зад волана на новото поколение автомобили в шампионата.

Стефан Лефевр със Citroen и Мадс Остберг с частен Ford Fiesta се борят за деветата позиция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти