Маркес спечели полпозишън за ГП на Германия, Роси и Винялес останаха назад

Маркес спечели полпозишън за ГП на Германия, Роси и Винялес останаха назад

Световният шампион за 2016 година в MotoGP Марк Маркес спечели полпозишън за утрешната Гран При на Германия - осми на германската писта в неговата кариера. Младият испанец победи Данило Петручи в оспорвана битка за първата стартова позиция, докато тримата му основни конкуренти в генералното класиране към момента - Валентино Роси, Андреа Довициозо и Маверик Винялес ще стартират от по-задни позиции.

Хорхе Лоренсо излезе на германската мокра от дъждовете писта "Заксенринг" първи, но веднага след като записа обиколка, Данило Петручи подобри времето му. Италианецът, който бе на път да открадне победата на Валентино Роси в Холандия, държеше първото място за по-голямата част от квалификацията, но Маркес оглави подредбата две минути преди нейния край.

Петручи и Пол Еспергаро трябваше да преминат през първата квалификация, а само 0.160 секунди костваха на италианеца да се превърне в първия пилот, спечелил полпозишън, след като е участвал и в двете квалификации.

Към края на сесията пък имаше контакт между Маркес и Винялес, но до инцидент не се стигна. По-късно Маркес се извини на сънародника си и описа ситуацията като недоразумение. Дуото на Yamaha нямаше късмет днес – Роси си гарантира девета стартова позиция, а Винялес – 11-а. Сателитният им пилот, който спечели полпозишън в Холандия миналия уикенд, Йоан Зарко пък ще стартира от 19-о място.

Този уикенд Хорхе Лоренсо се справи по-добре в квалификацията от съотборника си и лидер в класирането към момента Андреа Довициозо. Новият пилот на Ducati ще стартира шести, докато италианеца – десети.

Състезанието за Гран При на Германия в неделя започва в 15:00 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти