Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Португалия грабна медалите след 120-минутна схватка (видео+галерия)

Португалия грабна медалите след 120-минутна схватка (видео+галерия)

Отборът на Португалия спечели третото място от турнира за Купата на конфедерациите, след като пребори Мексико с 2:1 след продължения в мач, игран в Москва. Луиш Нето си отбеляза автогол в 54-ата минута, но Пепе успя да изравни в първата добавена минута на редовното време. В 104-ата Адриен Силва се разписа от дузпа и донесе радостта в лагера на португалците. И двата тима завършиха срещата с човек по-малко след червени картони във второто продължение.

Без голямата си звезда Кристиано Роналдо Фернандо Сантош заложи в нападение на Андре Силва и Луиш Нани. Пепе и Нето оформиха централната защитна двойка. Тризъбецът в предни позиции за мексиканците беше Карлос Вела, Хавиер Ернандес и Орибе Пералта.

Португалия - Мексико Европейският шампион започна по-надъхано и първи погледна към вратата на съперника. В петата минута Нани стреля неточно с крак след центриране отдясно. В 15-ата реферът назначи дузпа, след като Рафа Маркес спъна Андре Силва. Съдията реши да провери ситуацията с видеоповторение, след което извади жълт картон на бранителя. Андре Силва стреля ниско долу в десния ъгъл на Гийермо Очоя, който обаче се хвърли навременно и изби. Така португалците изпуснаха четвърта поредна дузпа на шампионата след провала след 120-те минути срещу Чили.

По-малко от минута след дузпата Нани получи добра топка в наказателното поле, но не се нагоди добре и стреля неточно с глава. В 21-ата Карлос Вела центрира отдясно към далечната греда, а топката се оказа прекалено висока за Чичарито. Две минути по-късно Пици шутира по диагонала и кълбото напусна очертанията на сантиметри от гредата. В 27-ата Маркес не успя да нанесе добър удар след центриране и Патрисио улови.

Португалия - Мексико В 31-ата Чичарито се освободи с едно движение в наказателното поле и отправи силен шут, отразен от стража на европейците. В 33-ата топката някак стигна до Пици на далечната греда, който заложи на силата, а ударът му беше блокиран. В 42-ата Пералта плонжира и с мъничко се отърва да не си отбележи автогол, след като топката намери външната част на мрежата.

Второто полувреме започна с попадение във вратата на португалците. В 54-ата минута Чичарито направи хубав рейд отляво, центрира опасно, Вела се размина, а Нето имаше нещастието да си отбележи автогол. Две минути по-късно северноамериканците можеха да удвоят преднината си. Ектор Ерера беше изведен превъзходно в наказателното поле, но не пое добре и загуби.

Португалия - Мексико 2:1 В 59-ата Пици получи абсолютно сам на 15-ия метър и шутира встрани. В 61-ата Желсон Мартинш стреля с глава от три метра, но великолепният Очоя протегна ръка и изби. При последвалия корнер Нани също беше сам от подобна позиция, но не намери добре топката с глава. В 65-ата Вела отправи нелош удар от въздуха - покрай близката греда. В 82-ата Чичарито беше изведен сам срещу вратаря, но Патрисио излезе добре и изби. В 90-ата момчетата на Фернандо Сантош успяха да стигнат до изравнителен гол. Включилият се в атака Пепе реализира с бутоните, скачайки напред с удар от бойното изкуство - 1:1.

"Ацтеките" стартираха по-агресивно първото продължение. В 93-ата минута Ектор Ерера овладя в наказателното поле, а Раул Хименес имаше възможност за удар - блокиран. След изпълнения корнер резервата Лосано получи на втора греда, но от малък ъгъл нямаше как да преодолее Патрисио. В 99-ата Елизеу шутира мощно от статично положение и топката профуча опасно над гредата. В 103-ата Рикардо Куарешма центрира много добре, a Лаюн игра необмислено с ръка и съдията посочи бялата точка. Този път Адриен Силва взе топката и я вкара без колебание.

Португалия - Мексико 2:1 Второто продължение започна с ранен червен картон за Семедо. Защитникът изрита в главата своя съперник и заслужено беше изгонен с втори жълт картон. В 112-ата Раул Хименес също си изкара червен картон след безразсъдно влизане с крак в гърдите на Елизеу. В 118-ата Патрисио влезе в ролята на герой, след като спаси след изключителен шут от въздуха на Ерера в долния десен ъгъл. По-малко от минута по-късно Ектор Морено стреля от трудна позиция с глава от пет метра и мъничко не му достигна, за да уцели вратата.

В крайна сметка португалците взеха медалите. Големият финал е тази вечер между Германия и Чили.

Португалия - Мексико 2:1
0:1 - Нето (54 - автогол)
1:1 - Пепе (90)
2:1 - Адриен Силва (104-дузпа)

Португалия: Патрисио; Семедо, Пепе, Нето, Елизеу; Пици, Моутиньо (82 - Адриен Силва), Данило (82 - Андре Гомеш), Желсон Мартинш; Нани (70 - Куарешма), Андре Силва
Мексико: Очоя; Рейес, Маркес (105 - Марко Фабиан), Морено; Араухо, Гуардадо (80 - Жонатан дос Сантос), Ерера, Лаюн; Вела, Ернандес (85 - Хименес), Пералта (61 - Лосано)

МИНУТА ПО МИНУТА

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти